Merhaba,
Bu haftasonu Denizli Nikfere ilk defa gitme imkanım oldu malum kar durumu nedeniyle açık olan yerleri deniyorum. Davraz yerine oraya gittim çünkü mekanikleri daha iyi kaldı ki tatil nedeniyle sıra olarak davrazın kötü olacağını tahmin ettim.
Yollar iyiydi acıpayam diye bir yerden kestirme yolla çıktık. Kar olursa nasıl olur bilmem ama karsız durumda kestirmeden çıkılıyor. Onun dışında ana yol da uludağ yolu gibi.
Coğrafyasını biraz uludağ 2. bölgeye benzettim. Mekanikler iyi 4lü kapalı iki lift var. Tbar var ama çok yavaş.
Kar kalitesi fena değildi ama kar yetersiz. Çok açıklık, çalı çırpı var. En az 30-40 cm daha kar lazım.
Günübirlik tesis olarak yeterli. Bir gün yeter. Off pist imkanı olabilecek çok yer var (Uludağ maden gibi düşünün). Bence potansiyeli yüksek. Ama büyük şehirlere uzak olması nedeniyle şu hali bile yeterli yatırım yaparlar mı bilmem daha.
Çok sıra oluyor ama kalabalığın çoğu yaya ve kızakçı kayanlara öncelik var 5 dakkadan fazla sıra beklemedim. Fiyatlar uygun (günlük 300 tl)
Sonuçta civardaysam ve kar varsa kesin bir daha giderim.
İyi kaymalar |