haylo´isimli üyeden Alıntı
Yılbaşından sonra, ocağın ilk iki haftası içinde, sömestr dan önce. 2-6 ocak da olur 9-13 ocak da olur. Haftaiçi giderim ben. Bu otellerin arasında çok ciddi fiyat farkı yok, Beceren toplamda 3-4 bin daha ucuz ama sadece ucuz diye gitmem yani. Eğer Le Chalet ve Oksijen çok daha iyi ise 3-4 bine bakmam yani |
Öncelikle gitmek için iyi zaman seçmişsiniz hafta içi ve sömestre öncesi. Biraz zayıf başladık ama inşallah o zamana kadar kar birikir. Havalar soğuması yetmiyor çünkü Uludağda hala bir tek yapay kar makinası yok, inanılır gibi değil. Neyse.
Otel seçimi fiyattan bağımsız: Becereni boşver ucuz da olsa çok eski otel 10 yıldır gitmiyorum, 10 yıl önce de eskiydi. Yenilenmiş falan diyorlar ne kadar yenilenecek. Hem yeri de tam pist üzerinde değil yolun karşısına geçicen, uğraşamam, değmez. Beceren büyük ve bence düşük kalite, diğer ikisi butik ve kaliteli oteller. Le chalet: ben severim eski ama güzel anlamda. Ağırlıkı ahşap, gerçekten chalet havası var. Şömine karşısı sıcak şarap, odalar geniş, dekorasyon zengin ve şık, gerçek anlamda ski in/out, piste bakarak kahveni iç, değme keyfime. Yemekler klasik ama güzeldir. Avrupai ve şık bir otel, gustosu olan hafif orta yaş ve üstü için. Hizmet kalitesi yüksektir. Tek sıkıntı kayak odası yok. Oksijen, lüks, yeni, genç. En pahalısı. Değer mi? Ben olsam chalet'de kalırım ama ben orta yaşlı bir adamım. Piyasa işim olmaz. Gencim, takılırım akşam parti, efendim eğlencedir, güzel lokantadır, norveç tanrısı heykeli altında danstır ama piste de yakın olsun, yemeği güzel olsun, modern olsun para da mefhum değil diyen oksijene gidebilir. Bu konseptin daha ucuz versiyonu için kervansarayı öneririm.