aralığın son haftası tekir kapıya yakın grand eras otelde kaldım. Otel hakkında bir kaç kelam edebilirim.
1. otelin küçük de olsa kapalı otoprakı var. ben h.içi gittiğimden yer vardı ve arabayı oraya çekip bıraktım.
2. otel yarım pansiyon, yemekleri öyle akdeniz ege otelleri için çook fazla çeşitli değil ancak ana yemekler genelde lezzetliydi. k.valtıda yeterli ve doyurucu ürünler vardı.
3. otel lobide sıcak su ve çay devamlı var, ö.sonra kurupasta, pide dilimleri gibi ürünler oluyordu. lobisi geniş.
4. bizim odamız piste değil de arka yola bakan odaydı ve bana küçük geldi açıkcası. daha büyük olabilirdi. sıcak su ve ısınma sorunu hiç yaşamadık.
5. benim kendi ekipmanlarım olduğundan otelin kayak odasındaki ürünler hakkında herhangi bir deneyimim yok.
6. tekirdeki gondolun olduğu 13 nolu pistten inip, pistin orta tarafından sağa doğru ezilmemiş kardan kayarak otelin çok yakınına kadar gelmek mümkün. tekirdeki yürüyen bant otele yakın sayılır. yürüyüş zorlamaz.
7. 3 yıldır erciyese gitmiyordum. ve gittiğim senelerde yabancı turist sayısı dikkatimi çekmiyordu. ancak geçen süre zarfında kayseriye yapılan direk uçuşlar sayesinde baya bir rusya, ukrayna v.b ülkelerden gelen turist gördüm, bu durum otel için de geçerliydi. yerli turist sayısı azdı.
8. otelde sauna, spa var. otel işletmesi ile farklıymış(burası bana garip geldi), müşterimiz olmazsa gelip kullanabilirsiniz dediler ama tercih etmedim.
9. personel yaklaşımında bir sorun yaşamadım.
10. otelde garaj üstü katta disco var, bazı günler eğlence oldu ama kaldığım odaya beni rahatsız edecek bir gürültü gelmedi.
erciyese 7 yılda farklı zamanlarda 15 kez gitmiş biriyim. ilk defa dağ otelinde kaldım. nacizane görüşüm, akşam yemeği sonrası karın üstüne çıkar eğleniriz, ne biliyim kar topu oynarız diyorsanız dağ otelinde kalınabilir belki ama ben bir daha tercih edeceğimi sanmıyorum, onun yerine şehir içinde bir otelde kalıp, otel fiyat farkı ile sezonunda bir kez daha gitmeyi şehir içinden dağa ulaşmak kolay olduğundan (gerek araç ile gerekse de otobüs seferleri ile) tercih ederim.
umarım fikir verebilmişimdir. bol eğlenceler