Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 January 2021, 18:45   #2 (permalink)
proedit

proedit

Durum: Amused
Cevaplarım aşağıdadır. Umarım yardımcı olur:

1. Erciyes dagı milli park giriş ucreti var mı? Yok, Erciyes milli park değil zaten.
2- Dagda otopark var mı? Ucretli mi? Aracı park ettiğim yer ile ski lift arası kac metre. Aracımdan kayaklarımla cıkıp rahatca liftlere ulaşabilir miyim?
4 kapının hepsinde otopark var. Ücretli olanı ve en kalabalığı Tekir Kapı. özellikle pazar günü geç kalırsan yer olmuyor. Ben Hisarcık kapıyı tercih ediyorum.

3- Otopark yer sıkıntısı olur mu (mart ortasından sonra) Olmaz

4- Aksam kayakları nerede tutmak uygun olur? Aracta?otelde?dagda bir kayak odasında? Araçta imkan var ise tutulur. Ben araçta tavanda kayak taşıyıcıda bile bırakıyorum gece gündüz, şimdiye kadar Kayseri içinde bile problem olmadı.

4.5- Bu otel cevresinde yurume mesafesinde yiyecek icecek mekanları var mıdır? O otel merkezi yerde, yanında forum var, orada seçenekler mevcut. Ayrıca Elmacıoğlu gibi restaurantlara da yürüme mesafesinde.

4.6- Otel ve dag arası guzergahta aksam ve/veya sabah trafigi olur mu? Kayseri de trafik olmaz pek.

kayak ile ilgili

5- Puanlı sistem var burada. Burada sabah 9.00-9.30 da baslayarak tam gün kac cıkıs yapılır? (orta seviyede bir kayakcı ve ileri seviyedeki bir kayakcı icin bu rakam takribi kac olur?) Erciyes te birçok pist uzun, sürekli Tekir de kayarsanız 20 çıkış kullanırsınız. Sürekli Divan 'da kayarsanız 10 kayış sonrası pilini biter. Ortalama günlük 10 - 15 kayış yaparsınız.

6- Her cıkıs (lift e bağımsız olarak) 1 puan mı düşüyor? Evet, sadece Hisarcık Teleski ücretsiz, yeni öğrenenler için güzel bir seçenek.

7- 7 yasında oglumla gitmeyi düşünüyorum. 1 bileti ikimiz beraber kullanabilir miyiz? (100 luk adult+100 luk cocuk bileti almaktansa 200 luk adult bilet daha uygun hem de daha esnek oluyor) Olabilir, ben çocuklara çocuk bileti alıyorum. Ancak şunu söyleyeyim Erciyesin en büyük problemi sis, hava durumu sebebi ile aniden kapatılan tesisler oluyor. Bu sebeple 5 gün full ard arda kaymak için şanslı olmak lazım. Bu sebeple 200 kontör fazla gelir, tabi 1 ay kalacaksanız bilemem.

8- Bu bilet tum liftlerde gecerli mi? liftler arası gecis kayakları cıkarmadan mumkun mu? kolay mı? (uludag gibi mi mesela) Evet yürüyen bantlar hariç her tesiste geçiyor. Erciyes Uludağ a göre çok daha büyük, pistler ve işletme çok daha profesyonel.

Keyfini çıkarın

steeps_lover´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba

Bu sene uludag sezonu kapattıktan sonra yani mart sonuna dogru erciyese gitmeyi düsünüyorum. İlk kez erciyese gidicem. Biraz arastırma yaptım. Dag otellerinde kalmaktansa arac ile gidip bir sehir otelinde kalıp gunu birlik daga cıkmak daha mantıklı geldi.

Aklımdan gecen otel radisson blu

Şimdi cevaplarını bulamadığım bazı sorular var. Bilenler yardımcı olabirse sevinirim

1- Erciyes dagı milli park giriş ucreti var mı?
2- Dagda otopark var mı? Ucretli mi? Aracı park ettiğim yer ile ski lift arası kac metre. Aracımdan kayaklarımla cıkıp rahatca liftlere ulaşabilir miyim?
3- Otopark yer sıkıntısı olur mu (mart ortasından sonra)
4- Aksam kayakları nerede tutmak uygun olur? Aracta?otelde?dagda bir kayak odasında?
4.5- Bu otel cevresinde yurume mesafesinde yiyecek icecek mekanları var mıdır?
4.6- Otel ve dag arası guzergahta aksam ve/veya sabah trafigi olur mu?

kayak ile ilgili

5- Puanlı sistem var burada. Burada sabah 9.00-9.30 da baslayarak tam gün kac cıkıs yapılır? (orta seviyede bir kayakcı ve ileri seviyedeki bir kayakcı icin bu rakam takribi kac olur?)
6- Her cıkıs (lift e bağımsız olarak) 1 puan mı düşüyor?
7- 7 yasında oglumla gitmeyi düşünüyorum. 1 bileti ikimiz beraber kullanabilir miyiz? (100 luk adult+100 luk cocuk bileti almaktansa 200 luk adult bilet daha uygun hem de daha esnek oluyor)
8- Bu bilet tum liftlerde gecerli mi? liftler arası gecis kayakları cıkarmadan mumkun mu? kolay mı? (uludag gibi mi mesela)

Baya kapsamlı bir post oldu. Umarım cevaplar gelirse baska arkadaslar da faydalanır.
proedit isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla