obyilmaz´isimli üyeden Alıntı
Yazılanlar için teşekkür ederim. Ama bende 1 senedir pek bir gelişme yok. Teorik olarak videolar vs izledim ama uygulamada sıkıntı. Genel sorularım,
1) ollie ler çok dengesiz ve kısa oluyor. Bunu yaparken düz zıplamak mi gerekiyor ? Yani parmak ucu yada topuk yapmadan?
2) press yaparken yerdeki ayağı , parmak ucu ve topuk olacak şekilde bükmek mi gerekiyor?
3) tail press yaparken bord saat yönü tersine doğru dönüyor tutamıyorum. Ellerin konumu filan önemli mi?
Teşekkürler |
1-Ollieler genelde boardınızın ne kadar flex alabildiğiyle ve sizin kas/yağ oranınıza bağlıdır. Ancak düz zeminde yapılan ollieler zaten çok yükselmeyecektir, bunları pistlerin yanlarındaki eğimli yerlerde de deneyebilirsiniz. Düz olarak zıplamadığınızda yere temas ettiğinizde çelik takıp düşme ihtimaliniz çok yüksek. Bunu da ollieye başlamadan önce çeliklerin ikisi de yere tam temas halinde mi değil mi diye bakıp kontrol edebilirsiniz.
İkinci sorunuzu pek anlayamadım.
3- bu sorunuzun cevabı da kaydığınız stance’e göre değişecektir. Eğer regular kayıyorsanız press yaparken ağırlığınızı arka ayağınıza verirken arkaya fazla eğiliyor olabilirsiniz, bu da topuktaki çeliğin takılıp tahtanın rotasyona uğramasına sebep olabilir. Goofy içinse tam tersi şekilde ağırlığınızı öne doğru fazla veriyor olabilirsiniz.