Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 November 2019, 23:09   #271 (permalink)
Eta1923

Eta1923

Durum: Angelic
bubun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen diyorsun ki 1 hafta önce 10 TL idi, Black Friday'de 10 TL'den de daha düşük olmalıydı.

Ama demek firmanın maliyeti 10 TL'nin altına müsaade etmiyor. Zaten 20 Kasım'daki 10 TL o dönemdeki olabilecek en düşük fiyatıymış. (Maliyetleri görmeden ezbere konuşuyoruz)

Tüccar'da en uygun (optimum) fiyattan satıp parasını kazanmak ister. Hiçbir ticaret satılamayacak fiyatları kaldırmaz. Fiyatları ne kadar yükseltirsen satışın o kadar düşer ve sonunda satamaz hale gelirsin. Bunu her tüccar bilir ona göre fiyatlarını düzenler. SPX eski bir dükkan fiyatlandırma hatası yapacaklarını sanmam, onlar dükkan tasarımını bir türlü beceremiyor ve dükkandaki personel çok kötü. Fiyatlar sadece ürünün alış fiyatına göre belirlenmez hatta alış fiyatının çok da önemi yoktur. Hangi fiyata satabiliyorsan ürünün doğru fiyatı odur.

Şu an Frankfurttayım. Tren garının içinde 300 ml'lik su aldığımda 2,45 euro ödüyorum. Dışarı çıkıp bir sokak ilerdeki bakkaldan aldığımda aynı su (aynı marka) 0,88 Euro ödüyorum. Gördüğün gibi garın içi ve dışı 3 misli farkettiriyor. Garın içindeki ayrıca depozito ismi altında fiyata 0,25 euro ekliyor. Ama seyahat ederken suyun fiyatını hesap etmiyorsun çünkü çok su kaybediyorsun lanet olsun diyip alıyorsun. Ticaret her yerde aynı.

Seni çok merak ediyorum kral tanışmayı çok isterim

--CAPİTA SUPERDOA-- 2019

--UNİON FORCE--2018

--NİTRO VENTURE TLS--2018

--ELECTRİC EGX--2018

-//Canon 70D
-//Gopro hero5Black
Eta1923 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla