Yagiz´isimli üyeden Alıntı
Merhaba herkese tam tarihi kesinlestirdik. 9/ 17 Mart arasinda orda olacagiz. Gitmeden parayi neye cevirelim gidenlerin tecrubesinden yaratlanirsak oldukca tatli olur. Cunku orada daha fazla opuyorlarmis. Bir de board bakimi icin orada bir yer bulmak mumkun olur mu neler tavsiye edersiniz? Hem gudauri icin hemde tifliste? Yemek yerleri mekanlar tarihsel alanlar, sokak lezzetleri vs vs |
Tiflis icerisinde pek cok yerde Turk lirasini Lari ye cevirebilirsiniz ancak tavsiyem Dolar ile gitmeniz neredeyse her 100 metrede bir exchange ofis mevcut ve en karlisi Dolari Lariye cevirmek olacaktir. Havaalani taksileri (beyaz toyota rav4 jeepler) muthis dolandiricidir ozellikle Turkiye'den ve avrupadan gelen ucaklarin oldugu saatlerde yuksek fiyat isterler. Havaalani kapisindan cikar cikmaz bir pano var o panoda Tiflis sehir merkezine ve sehrin dis bolgelerine kac lariye gidecekleri yazar gecen sene 30 Lari (60 TL) civarindaydi yanlis hatirlamiyorsam. Havaalani taksilerinin oldugu bolgeye diger taksiler giremiyor ama 30-40 metre yururseniz oraya yolcu getirmis diger taksilerden bulabilir 20 -25 Lari civarina Tiflis sehir icerisine gidebilirsiniz.
Sehir icerisinde Marjanishvili guzel turistik bir cadde burada Turk ve Gurcu restoranlari bulabilirsiniz ayrica Tren istasyonu (Vagzal) bu caddeye oldukca yakindir. Shardeni bolgesi eski Tiflis barlar bolgesidir mutlaka gorulmesi gerek oradan teleferikle kaleye cikabilir sehri yukaridan gorebilirsiniz. Sharden den eski Tiflis evleri arasindan yuruyerek Rustaveli caddesine cikabilirsiniz Rustaveli caddesi Tiflisin Bagdat caddesi gibidir Bu caddenin devaminda Chavchavadze caddesine cikabilirsiniz (yurume mesafesi degildir) orada da Turkiye Buyuk Elciligi mevcut. Ben Tiflisden ayrilali 5 yil oldu restoran isimlerini pek hatirlayamiyorum ama Turkce degirmen restoran dedigimiz tiskvili diye bir Gurcu restorani vardi hem yemekleri hem mezeleri hem de aksam gurcu dans gosterileri cok iyidir tavsiye ederim. Yemeklerden adjaruli khachapuri (yumurtali peynirli pide) Khinkhali (dev gurcu mantisi) kasarli mantar, tsatsivi ( ceviz soslu tavuk) butun peynirler ve tabiki Gurcu sarabi (Kindzmarauli, Kvanchkara ve Saperavi iyidir) tavsiye ederim. Board bakimi hic yaptirmadim ama Gudauride pek cok kayak kiralama dukkani var buralarda bakim yapiliyordur diye tahmin ediyorum.