a c c´isimli üyeden Alıntı
Başlangıç seviyesinde 30+ saat kayak tecrübem var. Bolu Kartalkaya, Bursa Uludağ ve Kocaeli Kartepe'de kaydım. Geçen yıl şubatta Uludağ II.Bölgede zirvedeki cafeden aşağı inen pistte yağmur yağmaya başladı, pistin yarısına geldiğimde bazı alanlarda küçük tepecik ve çukurlar oluşmuştu. Pistten yamaca paralel şekilde yavaşca inmeye çalışırken kayağın ucu gömüldü dengemi kaybetim düştüm. Arkadaşlar geldi, bir şeyim yok gibi hissediyordum ama sol dizimde bir ağrı vardı. Kırık olsa duramazsın dediler, iyi dedim tekrar ayağa kalkıp kaymaya devam ettim 100m sonra tekrar düştüm. Bu sefer sol dirseğimde ağrımaya başlamıştı. Jandarmanın yardımıyla aşağı indik. Sol dirseğim kırılmış ve sol dizimde ise bağ yırtılmıştı. Tedavi (alçılar fizik tedavi vs.) yaklaşık iki ay sürdü.
Bu sene arkadaşlar Aralıkta Kartepe'ye gideceklerini ve benim de gelmem konusunda ısrarcı oldular, kendime çok güvenemesem de birlikte gittik. Yaklaşık bir saat kaydık. Orada şunu farkettim, bilinçaltında öyle bir tedirginlik var ki biraz eğim arttığında ben kendimi sağa veya sola atıp durup kayakları çıkarıp yürüyordum. Bundan sonra kayabileceğimi pek düşünmüyorum. Ancak Kartalkaya dere pistindeki gibi eğimi nispeten daha düşük yerlerde tekrar kendime güvenimi kazanmam lazım. Bu arada evden doğru kendimi nasıl geliştirebilirim? Veya istanbul'da eğitim alınabilecek bir yer var mı? |
Ders alın. Zaten ders almadan kaydığınız için o kazayı yapmışsınız. Ders almadan pistlere çıkmayın. İstanbul'da eğitim olmaz pistte eğitim almalısınız.