Timberland

Çok pahalı ama uzun yıllar taş gibi giyiliyor, verdiğin parayı çıkarıyor. Hem de her kıyafetin altına gidiyor, şekil de 10 numara. Caterpillar'ın tabanıyla Timberland'inkinin alakası yok. Cat'in tabanında nasıl bir malzeme kullanıldı ve nasıl bir tasarım yapıldıysa öyle bir tutuş yok, daha mağazada bile kayıyor. Arada Deriden her şeyde %50 yapıyor, veya alışveriş sitelerinde uygun fiyata inebiliyor, bakmak lazım.
Bir de Karrimor diye ucuzca bir marka var, onun kışlık trekking botuyla gidiyorum dağa. Genel olarak memnunum sıcak tutmasından, su geçirmezliğinden ve tabanından, senelerdir hep dağa giderken ve şehirde kar yağınca kullanırım. (Ben onu aldığımda daha kışlık trekking botu doğru dürüst bulunmuyordu bile piyasada birkaç dağcılık mağazası dışında, o kadar senedir giyiyorum yani.) Ama kalıbı ayağıma hiç uymuyor tam verim alamıyorum. Kalıbı geniş, benim ayağım dar.

(Kayak ayakkabılarında da hep aynı sıkıntıyı çekiyorum, benim ayağımı sarması için 100 mm altı almam lazım ama onlar da yarışçılara yönelik oluyor.

) Boydan kalıpları da biraz küçük, parmaklarımı vurmasın diye büyük numara aldım, bu sefer taban daha da genişledi, içine tabanlık koyarak çözdüm ama şöyle bir sorun var ki, zaten 50 kg olduğum için o geniş kalıpta yeterli basıncı uygulayamıyorum ve bazen yine kayabiliyorum.

Bir de hızlı hareket ederken, merdiven inerken dikkat etmek gerekiyor, zaten şehir için tasarlanmadığından tabanı kalın, bir de geniş olunca oraya buraya takılıyorum arada, tehlikeli oluyor. Yani markadan çok ayağa uyumu da önemli, ve özellikle yere iyi tutunsun ve gereksiz oraya buraya takılmayayım istiyorsan ayağına tam olan bir model bulabilmek önemli. (Kış rallilerinde lastiklerin bisiklet lastiğinden hallice olmasıyla aynı mantık işte.)