Tekil Mesaj gösterimi
Alt 7 December 2018, 21:47   #15 (permalink)
ndulker

ndulker

Durum: Question
thekillingroad´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunu bir hortlatayım..
Kombine fren benim de çok çok bayılmadığım bir şey, emin olamıyorum halen kendisiyle ilgili hislerime, ama o dediğin seviyede de değil. Öne basıldığında yaptığı arka desteği ile arkaya basıldığından yaptığı öne destek farklı seviyelere sahip.

Ha esasen bana kalsa kimse çapıra çupura binmesin orası ayrı.

velakinki başlangıç motoru olmadığına katılmıyorum. bir çok aksi örnek benim de etrafımda var, vfr800 ile motora başlayan var, 883'le çapıra çupura başlayan var, 899 Panigale ile başlayan ve hala tüm uzuvları yerinde olan insanla da tanıştım, ama bu yanlış olduğunu değiştirmiyor. İdeali değil diyelim ya da.
Uzun süredir foruma giremediğim için anca cevap verebiliyorum kombine frenin gerçekte genel olarak %30 %70 e yakın oranlarla ayrışıyor onu söylerken ciddi değildim chopper kullandım fakat aldığım modellerle hiç uyum sağlayamadım motosikletlerin yaşları konusundan dolayı durmadan sıkıntı çıkarıyorlar benim de harley indian ligine bütçem yetmiyor diğer konuda ise tanıdığım bir insan r1m ile başladı daha önceden gençliğinde motosiklet kullanmış bir tek onda da 500cc maksimum 20 senedir kullanmadığı halde r1m aldı hala hayatta şükür diğer bir tanıdığımız insan ise 0 motor tecrübesi ile scrambler almış tanışma hikayemiz ise değinmeye çalıştığım konuya çıkıyor eğitim ... eğitim alacağımız gün 3 kişi farklı yerlerde o arkadaşı yatarken görüyor(sağ sol koruma takozları gidik ) uzun yıllardır kullanan bir sürücü değilim fakat uzun yıllardır okuyan bir sürücüyüm gerek mekanik gerek de sürüş eğitimi açısından belirli noktalara gelebildim şükürler olsun ki daha bir kaza atlatmadım. Sizin söylediklerinize katılmadığım tek nokta iron 883 68nm torku var tamamdır bu konuda başlangıç seviyesi için çok fazla denilebilir 247 kilo motosiklet 68nm tork çok fazla gibi duruyor kağıtta 68nm torku var fakat mt07 gibi bir tork değil ve kayışlı aktarması var ortalama %30 güç kaybı demek motosiklet yere yakın dengeli kullanımı kolay devirlenmesi cc olarak klasmanındaki en hafif olanlardan yani chopper kullanacağım diyen insanın başlangıç için alabileceği bir model fakat eğitim şart yine de bana sorsanız hangisi daha iyi başlangıç motosikleti r25 mi iron 883 mü diye iron derim biraz kullanacı bağımlı bir durum başlangıç motosikleti diye bir şey yok başlayan motosiklet sürücüsü kavramı var kendine uygun bir motosiklet seçmesi lazım üstüne iyi lastik iyi eğitim ile trafikte gönlü rahat bir şekilde her birey kendi motosikletiyle seyehat edebilecek konuma gelir ne kadar iyi sürücü olunsa da farklı motosiklete binildiğinde başlangıç sürücüsüyüz biz de hazır konusu geçmişken her değiştirilen motosikletle kapalı alan ileri sürüş eğitimi ve viraj eğitiminin tekrarlanması gerektiği konusunu da hatırlatmak isterim
ndulker isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla