Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 July 2018, 10:26   #14 (permalink)
Ugur_C

Ugur_C

Durum: Devilish
rubber duck´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Q30'undan sona motora başlayan biri olarak sana verebileceğim yegane tavsiye başlangıç motoru olmadığıdır.

başlangıç kullanıcıdır. eğer sağ elinin altındaki gücü kontrolsüz kullanma kafasını hala yaşıyorsan bence motora başlamaman gerekiyor.

benim ilk motorum 700'lük bir motordu ve sonrasında 1200'lük piyasanın en seri motorlarından birini kullanıyorum.

125'lik ile başlayan ve saçma sapan kazalar yapan arkadaşlarım da var, 1000'lük motor alıp uslu ama mutlu mesut kullanan arkadaşlarım da..

o yüzden öncelikli vermen gereken karar sağ bileğine hakim olup olmadığın, ondan sonrasındaki kısma yönelik tavsiye istersen de;

bu işin trafik sigortası var, kaskosu var yedek parçası, eğitimi, doğru dürüst servisi, senden sonraki satışı, motora koyduğun koyacağın ek maliyetler, ehliyet masrafı var.

bunları da düşündüğünde bütçenden emin olmamakla birlikte yapacağın en iyi tercihin tr piyasasındaki satışı kolay olan servisi yaygın markalardan birini seçmen olacaktır.

bu arada son vergi artışı sonrasında motor almak için çok kısıtlı bir süren var çünkü zaten pahalı olan avrupa menşeili motorlar dışındaki motorlara gelen %20'lik artış, ikinci elde zaten satılmayan motorlara bile zam olarak yansıyacaktır.

bu yazdıklarımdan sona hala motor soruyorsan da; vitesli motor için yeni başlayan biri olarak senin için ne naked, ne racing ne de chopper motorlar uygun. tarzını kendin belirleyecek olduğun gerçeğine rağmen en az 7.500-10.000 km sınırını zorlayacak şekilde alacağın dik oturuşlu ve acemi hatalarını affeden, ağırlık merkezi aşağıda olan bir adventure ya da touring motor sana tecrübe olarak çok daha fazla şey katacaktır.
Çok güzel anlatmışsın, üstüne başka bir şey yazmaya gerek duymadım. Dediğin gibi tamamen sağ bilekte bitiyor. " Ben çok iyi motor kullanırım, motorla her türlü oynarım özgüvenine sahip insanları 2 teker hep üzer!

1200 ve seri diyorsan Multi kokuları aldım sanki

LibTech - Dynamo 2021
Custom X - 2011
Union - Strata 2021
32 Lashed 2019
Ugur_C isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla