msongur´isimli üyeden Alıntı
Ülkemdeki atıl, kullanılamayan veya bir şekilde işletilemeyen tesisler listesi yaptım. Unuttuklarım olabilir.
İzmir Bozdağ- CLF telesiyeji kullanılamıyor- pisti faaliyete hiç geçmedi
Uludağ- beden terbiyesi CLF, kuşaklıkaya CLD- cennetkaya t-bar
Fethiye Eren dağı- tbar
Burdur Yeşilova- T-bar
Kartalkaya- kartal tarafında Kazankaya t-bar- çalıştırılmıyor.
Erciyes- Ottoman lifti- CLD- galiba faaliyete hiç geçmeyecek
Sivas yıldızdağı- CLD- soldaki chair lift- geçen sene hiç çalışmamış
Ladik akdağ- CLF- tamamen planlama hatası
Ilgaz yurdumtepe- 2 tane CLD- Ladik ile aynı kaderi paylaşacağından korkuyorum
Elazığ hazarbaba- t-bar
Ağrı eleşkirt CLF- en son yıkık vaziyetteydi- son halini bilmiyorum
Zigana'nın durumunu Aydın bey belirtti
Erzurum konaklı'da hiç kullanılmayan, açılmayan liftler var.
Atladıklarım, kaçırdıklarım olabilir. Bu tesislerin hepsi milyonluk tesisler, her birine harcanan altyapı, üst yapı ile milyar dolarlık zarar ziyan var. Yazık ki ne yazık... |
Ekleme yapayım...
Zigana 500 metrelik teleski yılda bir kaç gün çalışıyor. 2 adet baby lift'in biri (100 metre) devamlı çalışıyor. Diğeri (200 metre) ara sıra çalışıyor.
Bayburt Kop kayak merkezindeki 2-3 km uzunluğundaki teleski muhtemelen bu sene hiç çalışmadı. Çalıştıysa bir kaç gün belki çalışmıştır. Özel İdarenin yaptığı kayak oteli harabeye dönmek üzere...
Ordu Çambaşı; henüz bu sene hizmete girecekti ama maalesef giremedi...
Konaklı'da 6-7 telesiyejden 3'ü çalışıyor. 4 tanesi paslanmış olabilir. Hiç çalışmadı (Denemeler hariç)
Palandöken'de Ejder telesiyej yerinden söküldü ancak kaç yıldır yenisi yapılmadı... Güney pistindeki eski usul Güney ve Vadi telesiyejleri çalışmıyor... Güney pistinin başındaki teleski bazen çalışıyor...
Erzincan Ergan, 1. telesiyej düzenli çalışıyor... 2. etap telesiyej çoğu zaman kapalı...
Webcam'lerden izlediğim kadarıyla Davraz'ın teleski ya da telesiyejleri de çoğu zaman çalışmadı...
Yanlış bilgi vermiş olurum, bu telesiyejlerden sürekli çalıştığını bilen varsa paylaşsın.