Tekil Mesaj gösterimi
Alt 5 January 2018, 16:51   #49 (permalink)
ArdaB

ArdaB

kyorhan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar selam,

Bursa Uludağ'a veya Kartepe'ye günü birlik veya otel konaklamalı bi 10 kişi olarak gitmek istiyoruz. Daha önce kayak yapmaya giden arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum;

1- Skipass ücretlerin sanırım piste göre değişiyor, biz acemilere göre böyle dümdüz geniş bir pist tavsiyeniz var mı ? Her iki bölge için de geçerli olacak şekilde. 13 Ocak aşırı soğuk olur mu ? Uludağ 4, Kartepe 2 saat sürüyormuş İstanbul'dan şu an ciddi ciddi Kartepe düşünüyoruz aslında.

2- Ekipman ve kıyafeti nereden kiralıyoruz ? Otellerden diyen olmuş ama belki biz günübirlik minivan kiralayıp gideriz. İnternetten baktım tam takır kuru bakır set 70-100 TL civarında. Hiç kayak yapmayı bilmeyen birisi de kiralayabilir sanırım ? Gözlük, eldiven..vs gibi ufak ekipmanları uludağda çoğu yer kiralamıyormuş. bunları önceden alma şansımız var mı ? bir firma websitesi..vs ?

3- Kayak hocaları acentedeki turlarla gidince kişi başı grupta 40 TL olduğu yazıyor. Biz acentesiz gidersek bu durumu uygun fiyata nereden çözeriz ? Var mı tavsiye edeceğiniz bir kurum veya kişi ?

4- Skipass ücretleri pistlere göre değişiyor sanırım, uzunluğuyla mı alakalı nedir bu durum ?

5- Otel tavsiyesi var mı kayak merkezine yakın mümkünse termal havuzu falan olan uygun fiyatlı ?

6- sorunsuz tur firması tavsiyeniz var mı ? çünkü penguentepe, gruppal..vs bulabildiklerim arasında en az şikayeti alan firmalar olsa da şikayetler ciddi anlamda sorun çıkarabilecek cinsten.

örn penguentepe için ekşide 1,5 km bizi yürüttüler ekipmanlarla yazmışlar..

Yeni üye olduğum için konu açamadım buraya yazdım cevap verirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler
1) Öncelikle Ataşehir'den Osman Gazi Köprüsünü kullanarak Uludağa 2.5 saatte ulaşmanız mümkün, Kartepeye ise 1 saat 45 dakikada rahatlıkla çıkılabiliyor. Uludağ skipass ücreti 120 tl ve her telesiyejde kullanılabiliyor. Kartepe'de fiyat haftaiçi 70 haftasonu 100, yine her telesiyejde kullanabilirsiniz. Uludağ 1. Bölge size daha uygun, Kartepe'de ise Geyikalanı. Şu anki hava şartlarına göre öyle extreme bir soğukla karşılaşacağınızı düşünmüyorum.

2) Kartepe'de yol üzerinde Penguentepe'yi tavsiye ederim. Zamanında hep onlardan kiralardık, iyi niyetliler. Uludağ'da ise çok fazla var gözünüze güzel gözükenle pazarlık yapabilirsiniz. Her seviyeye uygun tam takım kiralama yapacaklardır. Fiyatlar 100 lirayı kesinlikle bulmaz. Herşey dahil 70 gibi düşünüyorum.

3) bilemiyorum..

4) Skipass ücreti iki dağda da bütün telesiyejleri kapsar. Ayrım yok.

5) Uludağ'da Fahri ve Kar otel uygun fiyatlı diye hatırlıyorum. Kartepe'de ise tek otel var ama kalmanızı tavsiye etmem.

6) Penguentepe'de yazdığınız gibi bir sorunla karşılaşan duymadım ama iyi araştırın bende pek fikir sahibi değilim. Ama bence bir midibus kiralayıp gitmek hem hesaplı olacaktır hemde tura bağlı kalmak zorunda kalmazsınız.

Arda BERKÖZ

TUR339

Izmir
Windsurf/Snowboard/Kitesurf/Wakeboard/Ski
ArdaB isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla