bigbang´isimli üyeden Alıntı
Öncelikle genel olarak pist telesiyej mantığını söyleyeyim. Her bir pist için bir telesiyej ya da teleski olmayabilir. Örneğin kartepede kartepe telesiyej ile zirveye çıktığında yanlış hatırlamıyorsam 10,11,12,15,16,17 numaralı pistlere ulaşabilirsin. Peki zirveye çıktın hangi pist neresi nasıl anlayacaksın? Genelde dönüşlerde tabelalar olur ve pist numaraları yazar. Ancak bu her zaman olmaz. Haritayı telefonuna kaydedersin, dönüşlere bakarak hangi piste ulaşılacağını anlarsın. Örneğin kartepe telesiyej ile zirveye çıktığında hep en soldan gidersen 10 numaralı piste ulaşırsın.
Uludağ için başlangıç seviyesi 1.bölgedir. Ancak ben 1.bölgede pek kaymadığım için spesifik bir pist öneremeyeceğim. Genelde 1. bölgeye girişte Beceren otelin önünde geniş bir alan vardır, yeni başlayanlar orada takılır, gittiğinizde direk gözünüze çarpar.
Kartepede ise otelden telesiyejlere ulaşan bir pist vardır. İlk kullanılan pist odur zaten, telesiyejlere ulaşmak için onu kullanman gerekir, çünkü telesiyejlerin başladığı nokta otelden kot olarak aşağıdadır. Burada biraz ısındıktan sonra geyikalanı pisti (geyikalanı tarafında pist ayrımı çok keskin değil, telesiyej ile çıkınca fark edersiniz zaten. Aşağı yukarı herkes aynı yerden kayar) acemiler için uygundur. |
çok teşekkürler, uludağa gideceğiz.
penguentepe Emre bey ile konuştum telefonda onların kampanyası var kayak seti dahil 99 liraya. rehberlik hizmeti verilmiyor sanırım o detaya bakma şansım olmadı ama onlara da sorarım ben. sizin ayrıca uludağda şuna dikkat et diyebileceğiniz şeyler var mı ?