kyorhan´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar selam,
Bursa Uludağ'a veya Kartepe'ye günü birlik veya otel konaklamalı bi 10 kişi olarak gitmek istiyoruz. Daha önce kayak yapmaya giden arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum;
1- Skipass ücretlerin sanırım piste göre değişiyor, biz acemilere göre böyle dümdüz geniş bir pist tavsiyeniz var mı ? Her iki bölge için de geçerli olacak şekilde. 13 Ocak aşırı soğuk olur mu ? Uludağ 4, Kartepe 2 saat sürüyormuş İstanbul'dan şu an ciddi ciddi Kartepe düşünüyoruz aslında.
2- Ekipman ve kıyafeti nereden kiralıyoruz ? Otellerden diyen olmuş ama belki biz günübirlik minivan kiralayıp gideriz. İnternetten baktım tam takır kuru bakır set 70-100 TL civarında. Hiç kayak yapmayı bilmeyen birisi de kiralayabilir sanırım ? Gözlük, eldiven..vs gibi ufak ekipmanları uludağda çoğu yer kiralamıyormuş. bunları önceden alma şansımız var mı ? bir firma websitesi..vs ?
3- Kayak hocaları acentedeki turlarla gidince kişi başı grupta 40 TL olduğu yazıyor. Biz acentesiz gidersek bu durumu uygun fiyata nereden çözeriz ? Var mı tavsiye edeceğiniz bir kurum veya kişi ?
4- Skipass ücretleri pistlere göre değişiyor sanırım, uzunluğuyla mı alakalı nedir bu durum ?
5- Otel tavsiyesi var mı kayak merkezine yakın mümkünse termal havuzu falan olan uygun fiyatlı ?
6- sorunsuz tur firması tavsiyeniz var mı ? çünkü penguentepe, gruppal..vs bulabildiklerim arasında en az şikayeti alan firmalar olsa da şikayetler ciddi anlamda sorun çıkarabilecek cinsten.
örn penguentepe için ekşide 1,5 km bizi yürüttüler ekipmanlarla yazmışlar..
Yeni üye olduğum için konu açamadım buraya yazdım cevap verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler |
uludağ ski pass haftanın her günu 120 lira..4 saat 70 lira
kartepe haftasonu 100 lira, hafta içi 60 lira
maalesef sınırsız ski paslar tek fiyat..tum pistler icin.. acemi pisti ayrimi yok
tek çıkışlik kartlar alabilirsiniz ama..sanirim 10 lira hem uludagda hem kartepede..
10 kisi icin cok uyguna ekipman kiralayabilirsiniz hem kartepede dagdaki otelden hem kartepenin etegindeki kiralamacilardan hem de uludagdaki kiralamacilardan. kayak takimi ve board en fazla 40'ar lira, pantalon + mont en fazla 40'ar lira
kartepe yonetimi haftasonlari tur otobuslerinin sabah pistte indirmesine izin veriyor ama sonra uzak otoparka cektiriyor..yani sorun aksamustu dönüş.. penguentepenin de sucu yok..otopark 1.5 km degil ama 500 metre olabilir..penguentepe ya da baska bir turla giderseniz kiralamayi otelden yaparsaniz bu mesafeyi kayak takimi ile yurumemis olursunuz
uludag icin damatur, kartepe icin penguentepe en iyi sirketler