Selamunaleyküm kıymetli arkadaşlar,
Benim her sene yaptığım Uludağ taktiğim şudur. Sizlerinde bilgisi olmasını istedim. 1. bölgeden aracınızla 2. Bölgeye giderken hemen sağda bir yol var kocaman bir otel tabelası var (otelin ismini unuttum:/) oradan aracınızla içeri girip 100 metre kadar gittiğinizde italyan pistine ve tutyeline çıkan teleski ve telesiyeji göreceksiniz. Bence Uludağın en iyi pistleri. Tabi iyilik konusunda Kuşaklıkaya var orası bir kaç senedir kapalı. İtalyan pistine çıkıp hemen sağ tarafından Belvüye bağlanabilirsiniz. Oradan akkoçlar pistine vs. Tutyelinden inerken sağ taraftan giderseniz Mandra telesiyeje gidersiniz. Oradan da Maden'e, Karina, Monte Baia, Kartanesi teleskilerine ve pistlerine bağlanabilirsiniz.
İtalyan pisti çok çabuk bozulan pist öğlene doğru patates tarlasına dönüyor. Yere sağlam basan kayakçılar için daha keyifli oluyor aslında ama yeni başlayanlar 1 metrede bi düşebilir.
Maden pistini herkes çok övüyor merak edip gittim. bence hiç bi cacık yok arkadaşlar dümdüz bi pist sadece uzun o kadar. Bana hafif geldi açıkçası.
Benim en keyif aldığım pist Tutyeli hem uzun hem dik. Belvüye de ayrı bi sempatim var orasıda gayet iyi. İtalyanı bilen bilir zaten orasıda çok iyi.
Selametle kalın.. |