ahmetmbul´isimli üyeden Alıntı
Merhaba
Kayak tutkusuna yeni kapılmış biri olarak Bu hafta sonu veya sonraki hafta sonu Uludağa çıkmayı planlıyorum. Hafta sonu çıkacağım için kalabalıktan 1. oteller bölgesinde değil de Tutyeli, maden gibi pistlerde kaymak istiyorum. Ancak okuduğum kadarıyla bu pistler orta ve ileri seviyeye hitap eden pistlermiş. Şimdi 1 Oteller bölgesindeki pistlerden aşağıya kar sapanıyla düşmeden inebilen biri olarak bu pistlerde şansımı denesem mi, denemesem mi? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim |
Merhabalar,
Ne kadar yenisinden ziyade ne kadar cesaretlisin daha önemli ben ilk snowboard da başladığımda 2 saat özel ders alıp ardından bir yarım günümü kolay pistlerde geçirdikten sonra madene gitmiştim evet ilk madene gittiğim gün kaymaktan çok debelenmeyle geçmişti ama düşe kalka öğreniyorsun. Tabi öncesinde profesyonel birinden teknikleri doğru almalısın kimisi hocaya gerek olmadığını savunur kişiye göre değişir. Sonuçta bir şekilde öğreniliyor. Başlangıç olarak teknik bilgim var ve cesaretim de var diyorsan gitmelisin tabi kendine pist alanında tenha bir yerden ilerlemen hem kendin hemde başkalarının sağlığı açısından iyi olur sonuçta illaki düşüp kalkacağın yerler olacaktır. Güvenlik ekipmanın olmalı zaten en önemlisi kask. O pistlere girmeden önce internetten bir yerden pistleri iyice incele genelde sık aralıklarla yol işareti göremeyebiliyorsun pist dışına çıkman tehlike yaratabilir. Örneğin madende pist bir yerden sonra 3e ayrılıyor. Soldan gidersen eğim olarak diğer 2 yola kıyasla daha dik bir pistten kayıyorsun. Nereden gideceğini bilmen önemli sonra benim gibi kalırsın ortada

Ek olarak madenle ilgili son 250-300 metresi düzlüktür biraz hızlı girebiliyor olman lazım o düzlüğe yoksa kendi çabalarınla ulaşmaya çalışırsın. Bunlar dışında her 2 pistinde manzarası güzeldir keyif alırsın ve uzun pistlerdir. Son olarak, her işte olduğu gibi kayak ve snowboardda her zaman yapabildiğinin üstüne çıkmaya çalışarak geliştirirsin kendini.