Hafta sonları Bursa içinde ve Bursa - Uludağ arasında size konfor/fiyat oranı en iyi olan ulaşım seçeneğini anlatacağım.
Cuma akşamı veya cumartesi sabah, Bursa'ya adım attığınız noktadan (iskele, otogar, istasyon, vb.) sizi, ekipmanlarınızı ve diğer eşyalarınızı SUV aracımla alıyorum. İsterseniz önce kalacağınız yere götürüyorum, isterseniz direkt Uludağ'a çıkıyoruz.
Cumartesi ve pazar günü sizi sabah Uludağ'a çıkarıp akşam Bursa'ya geri indiriyorum. Kaçta dağa gidileceğine, orada ne kadar kalınacağına, kaçta dönüleceğine hepsine siz karar veriyorsunuz. Siz kayarken ben de kayıyorum ama tamamen sizin planınıza uyuyorum.
Akşam çıkmak isterseniz sizi kaldığınız yerden alıp, istediğiniz yere götürüp, istediğiniz saatte kalacağınız yere geri bırakıyorum. Kısacası Bursa'da ve Uludağ'da olduğunuz süre boyunca özel bir şoförünüz oluyor.

Siz sadece programı belirliyorsunuz, ulaşımla ilgili her şeyi bana bırakıyorsunuz. Pazar akşamı sizi iskeleye, otogara, istasyona vb. bırakıp uğurlamamla program sonlanıyor.
İşin özü şu: Siz otobüsle, taksiyle, aktarmayla uğraşmıyorsunuz, dolmuş, teleferik sırası beklemiyorsunuz, ben de aracımı bir ücret karşılığı sizinle paylaşarak kayak masrafımı azaltmış oluyorum.
AYRINTILAR * Bakımlı, temiz, konforlu SUV sınıfı bir araçla yolculuk yapıyorsunuz. Ortam sıcacık, sevdiğiniz müzik çalıyor.
* İzmir, İstanbul ve Ankara'daki toplu taşımayı bilen biri olarak konuşuyorum: Bursa'da toplu taşıma sistemi yetersiz. Değil Uludağ'a gitmek, Bursa içinde herhangi bir yere gitmek için bile mutlaka bir araca ihtiyacınız var.
* Teleferik nereye kadar gidiyor, taksi durağı nerede, dolmuşun kalktığı yere kadar ekipmanları nasıl taşıyacağız gibi dertleriniz yok. Bulunduğunuz noktadan alınıp istediğiniz noktaya bırakılıyorsunuz.
* Yeni teleferik, oteller bölgesine gidiyor ancak hafta sonları çok uzun kuyruklar oluyor. Siz zaten bir hafta sonu kaymaya gelmişsiniz, zamanınız değerli.
* Bursa'da veya Uludağ'da nereye park edeyim sorununuz yok. O iş bende.
* İki kez milli park giriş ücretini ben karşılıyorum.
GÜVENLİK * 17 yıldır Türkiye'de ve yurtdışında araba kullanıyorum. Karşı tarafın hatalı olduğu küçük kazalar hariç kaza yapmışlığım yoktur. Ailem ve arkadaşlarım, ben kullanırken stres yaşamazlar.
* Çoğu kışın olmak üzere Uludağ'a onlarca defa arabayla çıktım. Karda kullanma tecrübem var.
* "
Çeşit çeşit insan var, neden tanımadığım birinin arabasına bineyim" diyebilirsiniz, haklısınız ben olsam ben de öyle düşünürdüm. Ama iletişime geçtiğinizde, kendimi tanıttıktan sonra böyle bir kaygınız kalmayacağına eminim.
KİMLER İÇİN UYGUN * Bursa'ya otobüs, tren, deniz otobüsü veya feribotla gelenler için,
* Bursa içinde ve Bursa-Uludağ arasında toplu ulaşımın sıkıntılı olduğunu fark etmiş olanlar için,
* Taksi ücretlerini yüksek bulanlar için,
* Arabasıyla Bursa'ya gelip kış lastiği, zinciri vb olmayanlar veya bir sebeple arabasını Bursa'da bırakıp Uludağ'a çıkarmak istemeyenler için,
bu sistem gayet uygundur.
Site üzerinden özel mesaj ile veya
balcova.izmir+uludag@gmail.com email adresimden iletişime geçebilirsiniz.
Görüşürüz.