29 September 2016, 12:45
|
#10 (permalink)
|
| Mark´isimli üyeden Alıntı
Merhaba,
25 senedir her sezon en az bir kere Avusturya Alpleri'ne giden biri olarak yorumlarim asagidaki sekilde:
1- Munih, Avusturya Alpleri icin en dogru cikis noktasi. Viyana uzak, Isvicre'den gelirken Arlberg gecidi bazen 48 saate kadar kapanabiliyor, Innsbruck havaalanina 4 kere inmeyi denedim, siftahim yok.
2- Araba kiralama isini bugunden yapin. En az iki ayri sirkette kredi karti vermeden birer rezervasyonunuz olsun. Bu iki sirketten biri Europcar olsun. Europcar Munih istasyonunun Audi ile ozel anlasmasi var, makul bir farkla acil durumda dort ceker bir araca upgrade yapabilirsiniz. Iki farkli sirketten rezervasyonunuzun olmasi pazarlik sansinizi arttiracaktir.
3- Orta seviye snowboard icin ilk tercihlerim Solden ve Mayrhofen olur. Solden, cunku rehbersiz olarak pist disi kayabileceginiz, kar problemi olmayan, arabaniz oldugu icin de 20 dakika mesafede Hochgurgl ve Obergurgl kayak merkezleri var. Kasaba biraz cirkin ama eger butcenize uydurabilirseniz Hochsolden'de kalmanizi siddetle tavsiye ederim. (Neredeyse sizinle ayni tarihlerde Hochsolden'de olacagim). Mayrhofen cok daha sirin bir kasaba, iki tane cok buyuk park var. Snowboardcular icin yapilmis sanki, gecislerde hic yurume yok. Burada da arabayla 20-25 dakika mesafede cok buyuk baska kayak merkezleri var.
4- Ischgl da hic fena sayilmaz. Kayarak Isvicre sinirini gecip Samnaun duty free kasabasina gidip sonra Avusturya tarafina geri donmek insana kayarak mesafe katedildigi hissini veriyor. Burada da guzel bir park var. Benim yine de ilk tercihim olmazdi. (Subjektif)
5- St. Anton orta seviye icin biraz zor kacabilir. Bence en azindan bu seferlik orayi pas gecin. Tabi burada yemek, alisveris ve eglence diger yerlere gore daha iyi. Pist disi kaymak icin de burasi mukemmel ama eger asiri cok kar yoksa ve pist kenarlarinda kalmayacaksaniz burada rehbersiz olarak pist disini cok tavsiye edemiyorum.
6- Kitzbuhel super sirin, kis sporlariyla yogrulmus bir yer, sizin tarihlerde de kar olmasi lazim ama benim icin buradaki kar kalinligi son 5 senede hep hayalkirikligi oldu (El Nino?) Bir de bence kayak merkezinin oyle cok buyuk olmamasi lazim, otelden cik, piste kadar hamallik. Bir suru otel, az bilenler, cok bilenler, cok bildigini zannedenler herkes bir arada. Insan seli. Tabi kayak disinda yapacak en cok sey burada, tercih meselesi.
7- Eger biz usenmeyiz, sabah 90 dakika erken kalkariz, saga sola arabayla gideriz derseniz. Innsbruck'ta otoban cikisina yakin bir yerde cok uygun fiyata kalip 45-50 dakikada Mayrhofen, 60-70 dakikada gunuburlik Solden, Ischgl veya St. Anton yapabilirsiniz. Ben kayaga erken baslayip gec bitirmeyi sevdigimden, Snowboard ayakkabilarimi baglamam 15-20 dakika surdugunden boyle bir secenek bana cok uygun degil ama boyle yaparsaniz Innsbruck'taki yemek, magaza ve eglence cesitliligi kayak merkezlerini dover.
Ne yapacaginiza karar verdikten sonra buradan yazarsaniz sectiginiz yere gore tavsiyelerde bulunmaya calisirim.
Simdiden iyi tatiller... | Mark Merhaba,
Seefeld'de kalmayı düşünüyoruz. Özellikle kasabanın şirinliği gerekse ağaçlıklı pistin bu bölgede oluşu (Roshutte) tercih sebebimiz olacak sanırım. 4 tam gün kayma süremizin ilk gününü Seefeldin kendi tesisinde diğer kalan 3 günü ise Axams (Axams bölgesi 24dk mesafede diyor Seefeld'den) ve yakını tesislerinde (İgls Patscherkofel 30dk Seefeld'den) - (Sölden-Seefeld'den 1saat) kaymayı planlıyoruz. Tabi Axams bölgeside sıkarsa araba ile 1 gün Iscghl'ye de gidebiliriz.
Sabah kalkışlarımız 7:00 gibi olacaktır. Daha da erken kalkmanın avantajı olacağını düşünmüyorum? Sonuçta tatil..
Sorum olacak - pistlerin orda otoparklar mevcut mudur? Paralı mıdır? Yer bulma sorunu yaşar mıyız?
Teşekkürler |
Erdem Kocaoğlu
www.erdemkocaoglu.com
https://www.youtube.com/Virtuerdem |
| |