virtuerdem´isimli üyeden Alıntı
Yorum ve önerilerinizi rica ederim. |
Şubat 2016'da yıllar sonra Avusturya Sölden'e kayağa gittim.
Hayatımda ilk defa yurt dışı kayak tecrübesini Avusturya'da yaşamıştım. 5 defa Avusturya'ya gittim. O zamanlarda çok hoşuma gitmişti.
Avusturya'dan sonra Fransa'ya gitmeye başladım. Son 7 senedir hep Fransa'ya gidiyorum. Sonunda tekrardan Şubat 2016'da Sölden'e gittim. Ama hayal kırıklığı yaşadım.
Gitmediğim yıllarda Avusturya değişmiş. Aslında Avusturya aynı ama kayak merkezleri kalabalıklaşmış, bunun yanında pistler aynı. Bu ne demek?
Pistlerde Sirkeci meydanı kıvamında bir kalabalık oluşuyor. Sabah ilk çıkışlarda çok fazla kalabalık oluşuyor. Bu çıkış kalabalığını aşmak için mekanikler açılır açılmaz erkenden gitmelisin. Pistlerin zemini çok çabuk bozuluyor. Bu bozulma çok yükseklerde dahi oluyor. Ve kalabalıktan aralarda zorla kayak yapılıyor. En iyi pistler siyah pistler çünkü az kişi kullanıyor. Kırmızı pistler dahi çok kalabalık.
Sonuç olarak pistlerin uzunluğu aynı kalmış ama konaklama sayısı artmış, kayak köyleri çok kalabalıklaşmış.
Zaten son yıllarda Ischgl'ı hep kontrol ederim. Yer bulmak çok zordur.
Bu anlamda Fransa'yı tavsiye ederim. Pistler çok uzun ve köy nüfusları daha kontrollu.
Ama illa Avusturya'ya gidelim diyorsanız Sölden'i de listenize ekleyin. Münih'e biraz uzak kalsa da Münih havalimanından direk transferler var. Ayrıca kalacağınız otelde yarım pansiyon kalın. Avusturya'da oteller çok güzel yemek veriyorlar. Kahvaltıları çok zengin, akşam yemekleri çok lezzetli. Hiç olmazsa sokakta nerede yiyeceğim diye düşünmezsiniz, lezzetli ve çok doyurucu yöresel yemekler yersiniz. Uygun fiyatlı yarın pansiyon otel bulmak mümkün.
Keyifle yemek yemekten bahsetmişsin. Ancak bir otelin restoranında keyifle yemeğini yer içkini içersin. Dışardaki restoranların hepsi tıkabasa dolu olduğu için herşey aceleye geliyor.
Ayrıca otellerde yer ayırtmak için booking.com'u tercih etmeyin. Kayak merkezlerinde booking.com üzerinden rezervasyon yaparsanız çok yüksek fiyatlar çıkar. Booking.com dan bulduğunuzu otellere direk yazıp direk rezervasyon yapmaya çalışın.
Başka bir tavsiye: küçük kayak merkezlerine gitmeyin. Türkiye'den giderek zaten sabit bir harcama (az değil) yapıyorsunuz. Gitmişken uzun pistleri olan bir bölgeye gidin. En az 100 km pistleri olsun.