10 February 2016, 17:52
|
#4 (permalink)
|
| Forumlar da farklı başlık altında benzer konular olduğu için diğer forumlara da bu bilgileri kopyalıyorum daha çok kişiye faydalı olurum umuduyla… Öncelikle skiciyiz.biz grubu ve burada ki kişilerin deneyimlerinin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha fark ettim… Garmisch-Partenkirchen i forumlarda Öner Bey’in yorumlarıyla fark ettim ve birkaç kez telefonda da konuşarak bilgiler aldım..Öner Bey’e ayrıca bize böyle güzel bir kayak tatiline vesile olduğu için çok teşekkür ederim… Gelelim geçen hafta gittiğimiz Garmisch-Partenkirchen tatilimizin içeriğine,harcamalarına ve Garmisch yakının da Avusturya’da bulunan kayak merkezleri turumuza; UlLAŞIM:Öğretmen olduğumuz için 3 kişi geçen sene uçak biletlerimizi pesasus dan aldık 300 tl. board ekipman ücreti pegasus İstanbul-münich 30 tl. biz 2 boardun birinin bağlamarını söküp aynı çantaya koyduk ve tek fiata 2 boardu taşımız olduk JDönüş de 15€ verdik. Müniche inince tren istasyonuna,oradan garmisch’e diğer kayak merkezlerine git-gel, ve Müniche dönüş ücretlerinide hesaba katarak (ayrıca boardlar elde taşıma derdi.)araba kiralamaya karar verdik.Müniche indik havaalanın da araba kiraladık. 6 gün 300€… (daha önce kiramalayı yapın daha uyguna geliyor) KONAKLAMA : booking den Ferienwohnung Franziska Tel: 0882173476 çok şirin bir alman evini kiraladık. Fiat 5 gece 300€ …mutfak alışverişini yaptık kahvaltı akşam yemeğini evde hallettik. KAYAK MERKEZLERİ: “Tiroler Zugspitz Arena Top Snow card†diye ski pass var ve bu kart en az iki günlük alınabiliyor bununla Garmisch-classic-Zugspitze-lermoos-ehrwad(lermoos-ehrwad avusturyada ki pistler)da kayılabiliyor. 2 günlük 84.50€,3 günlük 121€… Biz 2 günlük Top Snow Card aldık ; 1. gün :arabayla evimize 5 dk lik uzaklıktaki garmisch-classic de ki pistlerde kaydık.Tüneller,vadiler,manzara,pistler harika… 2.gün :tren istasyonuna gittik arabayla 5 dk . otoparka bıraktık trene bindik zugspitze ye gittik..15 dk. Trenden indik gondolla zugspitze ye çıktık…hava şartları çok iyi değildi ama kaydık bitirdik öğlene kadar pistleri ve sonra tekrar garmisch-classic de ki pistlerde kaydık.Günün dolu dolu geçirmiş olduk.böylelikle 2 günlük top snow card amacına ulaştı.trena aktarmalara bu kartla binilebiliyor. 3. gün: Öner Bey’in tavsiyesiyle Axamer Lizum’a Avusturya’ya gittik.50 dk ortalama.Ski pass 36.50€ Manzarsı ve pistlerinde kaymaktan keyif aldığım en iyi merkezdi. 4. gün :mola…fena yorulduk J 5.gün upspitze’nin Avusturya tarafı olan Lermoos a gittik..25 dk.Ehrwalder,Biberwier ve Lermoos da geçerli olan ski passaldık günlük 42.00€ .Biz sabah Ehrwald pistlerinde kaydık…öğleden sonrada Lermoos pistlerinde…Çok keyifli farklı pistler yeterince bizi doyurdu.. (Ortalama maliyet uçak hariç 550-650€ mal oldu tatil.) Biz Garmisch de konaklayıp mümkün olduğunca yakın yerlerdeki çeşitli pistlerde kaymaya çalıştık ve gayet memnun kaldık.Tabi ki de yakınlarda bilmediğimiz başka güzel kayak merkezleri vardır. Umarım faydalı olur izlenimlerim.Gidip yorum yapan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum onların izlenimlerinin karması bir tatil yapmaya çalıştım…Öner Bey’e ayrıca tekrar teşekkürler… |
|
| |