Konu: Lermoos
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 January 2016, 14:19   #2 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
fordcu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet aslında Garmish diye yola çıktım, ama Öner Bey'İ̇n tavsiyesi ile lermoos'a bir tam gün ayırdım. İyikide öyle yapmışım. Garmish'de kalıp lermoos'da kaymak gayet basit. Yarım saatte trenle para vermeden gidiliyor.

Lermoos tam bir kayak köyü. Manzara 360 derece mükemmel. Köyün kendisinde kartpostallık. Muhteşem Zugspitze manzarasını ayrıca görebiliyorsunuz.

Gelelim pistlere. Lermoos pistlerinin hepsi kırmızı. Mavi olarak belirtilen en uzun pist bile kırmızı sayılır ve 8 km kesintisiz kaydım. 5 nolu pist ise benzer uzunlukta ve daha dik. İki pistte güzeldi. Siyah pistler az miktarda ve kısa. Bazılarında kar yoktu olanlardan kaydım. Zirveye iki aşamalı Gondol ile çıkılıyor. Çok rahat insan dinleniyor. Kırmızı pist uzunluk olarak ve diklik olarak üst seviye kayanları tatmin edecektir. Off pist pek yok. Ağaçlar çok sık.

Pistlerin hazırlanması Garmish ile kıyaslandığında iyi değil biraz. Ortalarda öbekler ve Mogullar oluşabiliyor. Taze karda mükemmel olacak bir kayak merkezi. 30 tane pisti yok belki olanlar yetiyor ama. Bir sürü ıvır zıvır pistin olması anlamlı değil.

Özetle az ve öz bir kayak merkezi doyurucu zorlukta kesintisiz 8km kayılabilmesi beni çok tatmin etti. Tavsiye ederim.

Oteller mevcut, Ama Garmish'de kalırsanız sıkılmazsınız.
Hoşgeldin Fordçu; Lermoos kayak pistleri, yeterince doyurucudur ve düşey kot farkı genel toplamı olarak da Lermoos'ta 1200 m'lik bir düşey alçalma yaşanmakta ve kesintisiz 8 km'lik pist boyu da işte böyle ortaya çıkmakta zaten, 1200 m'lik bir düşey kot farkı toplamı kullanılması hiç de az değildir ve baya da iyi sayılır zaten. Bizim ülkede şayet böylesi bir düşey kot farkı toplamı kullanılması imkanı olsa olsa, şuan için ancak çok iyi işletilebilen bir Ergan'da olabilir sadece, Örneğin Kars Sarıkamış, Bolu Kartalkaya ve Bursa Uludağ mesela, bunların kullandığı düşey kot farkı toplamı da yalnızca 470 m'ler civarındadır sadece. Fakat ve ayrıca Garmisch'in ünlü Kandahar kayak bölgesini de es geçip kaçırmışsın maalesef. Neyse bir daha ki sefere diyelim artık. Ha bu arada; Garmisch'in pist bakımları, dağ ve kayak işletmesi de adeta mükemmeldir, zira burada Alman disiplini ve ciddiyeti de var bence.

Not: Genelde Alp'lerdeki kayak pistlerinin zorluk derece renk kriterleri bizim ülkeden farklı bence ve onların Yeşili, bizim Mavimiz, Onların Mavisi bizim Kırmızımız ve onların Kırmızısı ise bizim Siyahımız ve onları Siyahı ise, genelde bizim ülkede asla kayak pisti yapmadıklarıyla da ve hatta bizimkilerin burası asla kayak pisti olmaz bile dedikleriyle de eş değerdir nedense.

Saygılar, sevgiler ve başarılar diliyorum.
Öner Gövsa

Konu Oner Govsa tarafından (31 January 2016 Saat 14:36 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla