Kartepe mi kesinlikle Hayır
Ocak 2016 da basimizdan geçen bir olayı paylaşıyorum. Kartepe yi tekrar değerlendirin derim.
Eşim ve 2 arkadaşımla birlikte kaymak için Kartepe GreenPark otel tesisine gittik.
Saat 13:00 dan 16:30 a kadar geçerli olan Skipass kartlardan lift leri kullanmak amaçlı kişi başı 60 TL ye satın aldık. Ardından telesiyej sırasına girdik. Geyikalan telesiyeji biz sırada beklerken 10 ar dakkalık sürelede 2 kez durdu daha sonra tekrar çalıştı bu arada tabiki insanlar -15 derecelik fırtına da havada asılı şekilde beklemek zorunda kalıyorlar. binme kısmına yaklaştığımızda görevli arkadaşların kendi aralarında '' ya bu böyle giderse dayanmayacak patlayacak, napacağız bununla'' şeklinde konuşmalarını duyduk. Telesiyeje bindik ve dağın tam ortasındayken telesiyej durdu yaklaşık 20 dakika sabit şekilde kar fırtınası içinde bekledik. Daha sonra sanırım yedek motor ya da farklı bir sistem devreye girdi ama sistem neredeyse durmaya yakın bir hızla devam etmeye başladı. Toplamda telesiyeje binmemiz ve inmemiz arasında 1 saat 15 dakikaya yakın bir zaman geçti. İndiğimizde kadınlar ve çocuklar korku ve soğuğun verdiği acıdan ağlıyorlardı, telefonu olan kişiler AFAD ı bile aramışlardı. Kıyafetimin üstü gerçek anlamda buz tutmuş el ve ayaklarım mosmor olmuş ve hissetmiyordum. Ciddi anlamda donma tehlikesi yaşadık. Kaymak için çıkmış bir grup insanı kar motorlarıyla aşağıya indirdiler. O sattane sonra biz dahil kimsenin kayacak hali kalmadı.
Biz de otele inip hem mağduriyetimizi bildirmek hem de skipass ücretlerimizi geri istemek istedik.
Skipass gişesi bizi resepsiyona yönlendirdi, resepsiyon otel müdür yardımcılarından biri olan 'Uğur' isimli bir adam yönlendirdi.
Adam la yaşadığımız diyalogları aşağıda paylaşıyorum ardından nasıl bir yönetim anlaşyışları olduğunu sizlerde anlayacaksınız.
Soru 1: Beyfendi biz 1 saat 15 dakika telesiyejde donma tehlikesi geçirdik, hiç kayamadık almadığımız bir hizmetin bedelini ödemek istemiyoruz lütfen paramızı iade edin.
Cevap 1: Evet bende duydum 17 dakika mı ne durmuş o kadardan bişey olmaz.
(Beyfendi telesiyejin tepesinde 1 saat 15 dakika kalan benim dalga mı geçiyorsunuz benle ne 17 dakikası)
Soru 2: Beyefendi neden anlamıyorsunuz donma tehlikesi geçirdi onca insan havada, bunun için sizi dava etmediğimize şükredin biz sadece almadığımız hizmetin parasını geri istiyoruz.
Cevap 2: Ne yani şimdi ben size paranızı geri versem donma tehlikei geçirmemiş mi olacaksınız şimdi.
Soru 3: (Bu arada adam yüzümüze bile bakmıyor elinde telefonuyla oynuyor) Beyfendi neden ilgilenmiyorsunuz bizle ölüyorduk az daha orada. Ölmemiz mi lazımdı ölseydi biri napacaktınız.
Cevap 3: Siz bi ölün o zaman bakardık biz.
Yönetimden başka birinin kurduğu cümle 1; Yani şimdi bu zor bir spor, ben mesela 10 yıldır burdayım bi kere bile kaymadım, herkes de kaymak zorunda değil ki!!!
Cümle 2: Şimdi telesiyej ler bize bağlı değil ayrı bir şirket ilgileniyor onla biz karışamayız ( ardından öğreniyoruz ki telesiyejler tamamen otel e bağlıymış.)
Cümle 3: Yani orda en az 50 adam havada kaldı bak bi siz geldiniz bi de şurda bi grup var ne yani bu şimdi, diğerleri niye gelmiyor !!!
Saat akşam 4 buçuktan 5 e kadar bizi bekletip, daha sonra saat 5 oldu artık sistem kapandı iade yapılamaz ki diye bizi aptal yerine koyan tavırları da cabası.
Bu çok amatör saygısız ve basit tavırlar karşısında şikayte gelen diğer gruptaki bir arkadaş sesini yükseltti ama hakaret ya da küfür yoktu, 'bu ne böyle bakkal mı yönetiyorsunuz koskoca otel adam yüzümüze bakmıyor telefonuyla oynuyor'' gibi.
Sonra otel deki bizimle de ilgilenen müdür yardımcılarından biri adamı müdürün odasından çıkarıp sen gel bakayım buraya deyip müşterisinin burnuna kafa attı ve büyük bir kavgayı başlattı sonrasında ortam karıştı, şikayetçi olan diğer kişini burnu kanlar içinde yere yığıldı.
Sonra etraftaki personel birleşip adam ve yanındaki arkadaşını otelin ortasında bir güzel dövdüler.
Olaylar tam müdür odasının önünde gerekleşti tam önünde bir kamera mevcut, eğer silmemişler se kayıtlardan hepsini görebilirsiniz.
Otel yönetiminden biri müşteriye kafa atıp kavga başlatabiliyor.
Oteli yönetiminin her seviyesinde müşteriye saygısızlık ve anti profesyonellik hat seviyede.
Telesiyejlerinde en ufak bir güvenlik önlemi yok insanlar donma tehlikesi geçiriyor. Bir gün öncede gittiğimizde telesiyejler yine belirli aralıklarla duruyorlardı, yani bir seferlik değil devam eden teknik sorunları mevcut bu konudaki işletme yeterlilik durumlarının tekrar gözden geçirilmesini talep ediyorum.
Ben kurumsal bir firmada yönetm seviyesinde çalışan biriyim, gayet objektif olarak olanları yazdım. Bunca insanın sert kış koşullarında can güvenliğinden sorumlu olan bu kurumun bu konuda yeterli olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim.0 |