DrAA´isimli üyeden Alıntı
Gürcistan'a düzenli tur yapan Ritur firmasının web sayfasından alıntıladım:
"İçeriğinde astildihidrokodein, Dihidrokodein, Kodein, Nikodikodin, Nikokodin, Nörkodein, Folkodin, Etilmorfin bulunan ilaçlar ve Efedrin, Nörefedrin, Psodoefedrin ilaçları ile birlikte Gürcistan'a girmek zorunluluğu olan müşterilerimizin yanlarında ilacın reçetesini ve doktor raporunu bulundurmaları mecburidir. Yukarıda yazılı ilaçlar ve içeriklerindeki maddeler dışında bütün kişisel kullanım amaçlı ilaçlarla Gürcistana girmekte her hangi bir sorun yoktur."
Apranax Plus tablette "kodein" olduğu için sıkıntı olabilir... |
Bakın bu konuda net bir açıklama yok. Mesela aşağıda vereceğim linkte Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun açıklaması mevcut. O açıklamada da kodein yasaklı ilaçlar listesinde olmamasına rağmen, sizin paylaştığınız yazıda var. Aynı şekilde sizin alıntıladığınız yazıda tramadol etken maddesi yazmamasına karşın beni en çok uğraştırdıkları ilaç tramadol etken maddeli Contramall oldu. Ayrıca elimden aldıkları ilaçların içinde Apranax Plus değil, Apranax Fort vardı.
Velhasıl kelam, maalesef Gürcistan'da hukuk bizimkinden bile kötü halde ve adamlar isterlerse uğraştırıp tatilinizi mahvedebilirler. O yüzden benim tavsiyem çok elzem olmadıkça ilaç götürülmemesinden yana. Tabi herkesin kendi tercihi...
Bu da İlaç Kurumunun ilgili linki:
http://www.titck.gov.tr/UnitDetails....d=ilrRs1+PMp4=