Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 January 2016, 19:02   #257 (permalink)
mtbrhnkc

kocero´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam yanınıza ilaç almayın derken uçağa binerken mi, yoksa bagaj'a verdiğimiz bavulların içinde dahi olmaması mı?
ben genelde kas gevşetici ve ağrı kesici illaki götürürüm, sorun olmadı, tam sıkıntı nedir anlayamadım.
Hocam Gürcistan 1,5 yıldır ülkeye ilaç girişi konusunda katı yasaklar uyguluyormuş, maalesef bende acı bir şekilde öğrendim. Sınırda bu yasaklı ilaçları yakalarlarsa -ki dediğim gibi grip ilaçları bile yasaklı- size uyuşturucu kaçakçısı gibi davranıyorlar. Önce o gün akşama kadar ifade alıp serbest bırakıyorlar ve ilaçları analize gönderiyorlar. Analiz sonucu çıkıp sonuç savcı tarafından değerlendirilene kadar üzerinize ülkeden çıkış yasağı koyuyorlar.
Ben doktor olmama, yanımdaki tüm ilaçların reçetesini 24 saat içinde noter tasdikli apostili şekilde belgelememe rağmen pazar günü girdiğim Gürcistan'dan cuma akşamı ancak çıkabildim. Sonucunda para yada hapis cezası çıkabiliyor , çıkmasa dahi orada kısılıp kalmak, kimseyle anlaşamamak ve elinden bişey gelmeden bekleyip durmak psikolojik olarak çok yıpratıcı.
Velhasıl kelam, sizin tercihiniz elbet ama benim tavsiyem hiçbir ilaç götürmeyin. Evet bazı ilaçlara sıkıntı çıkarmıyorlar ama mesele bende yasak listesinde olmayan apranax için sıkıntı çıkardılar. Dil olarakt bir çoğu İngilizce dahi bilmediği için derdinizi bile doğru düzgün anlatamıyorsunuz.
Daha önce bu şekilde 8-10 bin lari ceza alan Türk vatandaşları olmuş.
Ben gitmeden bunu hiçbir yerde okumadığım için gafil avlandım o yüzden elimden geldiğince yayıp milleti bilgilendirmeye çalışıyorum.

http://www.batum.bk.mfa.gov.tr/ShowA...aspx?ID=207248
Buda Batum büyükelçiliğinin açıklaması.
mtbrhnkc isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla