Cincor´isimli üyeden Alıntı
Bazı arkadaşlarım var. Her sene sömestr tatilinden bir hafta önce Val d'Isere'e giderler. Kişi başı 1000 EUR civarında bir maliyet ile yapıyorlar kayak turlarını. Ancak yaklaşık 60 kişiler, dolayısıyla konaklama ve transfer işini çok ucuza getiriyorlar. Kayak dersi almıyorlar ve (çocuksuz olduklarından) sabah kahvaltı ve öğle yemeklerini diledikleri yerde diledikleri biçimde geçiştirebiliyorlar. |
Bu bahsettiğin gruba geçen sene Val d'isere'de denk geldim. Kendilerine forma yaptırmışlar hepsi o formayı giyip piste çıkmışlardı. İlk sabah pist başına gittiğimde bir sürü formalı insana denk geldim. Formadan Türk oldukları anlaşılıyordu. Ve baya kalabalıklardı hatta o kadar kalabalık grubun toparlanıp nasıl geldiğine de hayret ettim. ( Organize olma açısından ). Sonra pistlerde denk geldim. Bu gruptan aklımda kalan ilk şey çok fazla sigara içtikleri. Ne zaman rastlasam pist kenarında mola vermişler sigara içiyorlardı. Büyük çoğunluk board kayıyordu. Onlardan başka board yapan neredeyse yoktu.
Hatırladığım ikinci şey:
İlk sabah dersin başlayacağı noktaya gittim. Bu gruptan olduğu belli olan bir kız bizim gruba geldi. İlk hoş beş tanışmadan sonra, seviyesini sordum. İleri derece kayıyorum dedi. Sonra ona "La Face" pistini gösterip sabah ısınmak için birazdan o pistten ineceğiz dedim. Kız birden "ohaaaaaa ben ordan inememmmmm" diye bağırdı.

İleri derece kayıyor ama La Face pistini görünce tüyleri diken diken oluyor.

Kıza ikinci seviye gruba gitmesini söyleyip buluşma noktasına gönderdim. Daha sonra kızı birinci seviyeye aldıklarını gördüm. Yani başlangıç seviyesine. Ertesi gün kızı bir daha görmedim.