Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 September 2015, 12:04   #19 (permalink)
Cincor

Selamlar,
Son iki seneyi ClubMed'de geçirmiş biri olarak ben de yorum yazmak isterim.
bubun'un haklı olduğu taraflar var. Parasını vermişken yemekleri de otelde yemek istiyorsunuz; pistler dışında zamanınız otelde geçiyor neredeyse. Ama elbette böyle bir zorunluluğunuz yok. Özellikle kasabalarda konuşlanmış tesislerdeyseniz (Val d'Isere, Tignes Val Claret, Peisey Vallandry vs.) kayak sonrası kasabayı gezme hatta yemeklerinizi de istediğiniz yerde yeme şansınız var elbette.
Güzel tarafları da yok mu; var tabiki; hem de çok fazla.
Öncelikle, yine bubun'un dediği gibi barlarda takılmayacaksanız otelde hiç bir ekstra harcamanız olmaz. (kayak ve ayakkabı kirası dışında). Uçak, transfer, skipass, kayak grup dersleri, herşey dahil tatil vs. fiyatın içindedir.
Bir de tam tembel adam işidir ClubMed. Kayak malzemelerini ayarlamak için, ders için, skipass için, transfer için, yemek için, içmek için hiç bir organizasyonu kendiniz yapmanız gerekmez. Herşey hazırdır. Hele çocuklu aileler için biçilmiş kaftandır.
Ben bu sene bir değişiklik yapıp (9 yaşında bir oğlum olmasına rağmen)acaba bir ev kiralasak, herşeyi kendimiz mi ayarlasak diye şöyle bir düşündüm. Daha pahalıya gelecek neredeyse. Aşağıda kabaca üç kişilik maliyetler var.
IST-GVA gidiş dönüş 2000 EUR civarında
Havaalanı otel transfer ve skipass lar 1000 EUR civarında
1000 EUR da ev ya da otele versek
500 civarında kayak dersleri
Yiyeceğimiz içeceğimiz ile birlikte 5000 EUR'dan aşağıda kalmayacak gibi görünüyor. Dolayısıyla çok da pahalı olduğu söylenemez diye düşünüyorum.
Bazı arkadaşlarım var. Her sene sömestr tatilinden bir hafta önce Val d'Isere'e giderler. Kişi başı 1000 EUR civarında bir maliyet ile yapıyorlar kayak turlarını. Ancak yaklaşık 60 kişiler, dolayısıyla konaklama ve transfer işini çok ucuza getiriyorlar. Kayak dersi almıyorlar ve (çocuksuz olduklarından) sabah kahvaltı ve öğle yemeklerini diledikleri yerde diledikleri biçimde geçiştirebiliyorlar.
Sadede gelecek olursam ClubMed ile kayak tatili herşeyden önce çok "rahat" oluyor. Özellikle çocuklu aileler için.
Cincor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla