Tekil Mesaj gösterimi
Alt 3 February 2015, 19:59   #67 (permalink)
Hakan Berberler

Hakan Berberler

bubun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Val d'isere kayakçıların mekkesidir. Dik pistler, kod farkı, off pist imkanları, mekaniklerin hızı, pist bakımları bakımından diğerlerinden üstündür.

Cenevre havalimanından transferini www.altibus.com ile yapabilirsin. En çok seçenek onlarda var.

UCPA'nın kendi kayak dersleri var, eğer UCPA'ya gitmeyeceksen Val d'isere'deki ESF kayak okuluna yazıl. Ancak bir hoca (bölgeyi bilen biri ile) ile kayarsan tadına varırsın yoksa tek başına kayarsan bölgeyi algılayamazsın. Yarım günlük sabah kurslarını alman yeterli öğleden sonra kendin kayarsın.

Bourg St. Maurice de kalmak senin gibi tek giden biri için uygun olmaz. Bölgeyi biliyor olsan kalabilirsin ve Les Arcs bölgesinden faydalanabilirsin. Kısacası senin durumunda uygun değil.

Türkiye'den çok fazla Val Thorens'e giden var. Bunu gazete ve dergilerde çıkan haberlere ve insanların birbirini dolduruşuna bağlıyorum. İnsanlar orada bir şey var sanıyor. Yoksa Val Thorens'in teknik olarak bir üstünlüğü yok aksine kolay bir bölge. Zaten pist planlarını karşılaştırırsan bu dediğimi daha iyi anlarsın.

Fransız bölgesine ancak gümrük işlemlerini bitirdikten sonra geçebiliyorsun yani pasaportuna İsviçre polisi damga vuruyor. Fransız bölgesine geçmeye gerek yok. Transferler bile İsviçre bölgesinden yapılıyor.
Çok net ve özet açıklamış. Eklenecek fazla birşey yok. Benim tek ekeleyebişleceğim Val D'iesere kasaba olarak çok güzel, Tignes' le kıyaslanamaz. Çok eskiden beri olan bir yerleşim merkesi olduğu, yani sadece kayak turizmi için yaratılmamış bir yer olduğu için çok doğal ve güzel. Tignes bana göre daha köhne bir kasaba. Bubunun (gerçek isimini hiçbir zaman söylemeyecek dediği gibi zaten Val d'iesere den tignes e geçebilirsin. Val thorens ede haksızlık etmek istemem, ordan meribele ve courouchavle de geçebilirsin, ama yine de bence val thorens daha iyi.

Libtech Trice pro; Libtech skate banana
Flux TT bağlama GNU Freedom Bağlama
Thirtytwo Lashed ve ultralight bot Volcom ziptec mont ve pantalon

www.freedom.com.tr
insta: freedomcomtr
www.etniesturkey.com

klavye boardculuğunu bırak, git kay adam gibi!
Hakan Berberler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla