Tekil Mesaj gösterimi
Alt 2 February 2015, 22:48   #59 (permalink)
snowrock

snowrock

10-20 ocak arası cenevre gidiş dönüş ulaşımla fransa'da valdisere, tignes, courchevel, chamonix'e gittim. 2 sene öncede 3 vadiye gittiğimi yazmıştım zaten. şimdi durumu değerlendirirsek (bana göre)

ağaç arası off pist için courchevel,
snowparklar, bigair vb için meribel,
pistte kayarım diyorsan valthorens, valdisere
dik yamaçlarda off pist için chamonix ve tignes
after ski party için meribel ve valdisere'deki la folie douce
gece mekanları için valthorens (snowcafe, malezya bar)

bunların içinde en küçük olanı chamonix olmasına rağmen bolkar ve offpistte en çok buradan keyif aldım her yer offpist ancak bir üç vadi gibi büyük değil.

şunu anladım ki alplere gideceksen şubat sonuna doğru gideceksin ocağın ilk haftaları kar yağmamasından dolayı riskli biz gittiğimizde ilk 4-5 gün az kar vardı sonra baya bir yağdı. ayrıca konaklama konusunda o bölgede st.bourg maurice ideal (eğer araç kiraladıysan) günlük 20 euroya otel var. biz lyon uçuşu pahalı olduğu için yarı fiyatına cenevre gidiş dönüş aldık. polo model araç kiraladık budget'tan gittiğimizde kalmadı panda verelim dediler itiraz ettik jeep verdiler 10 gün 920tl'ye sıfır jeep kiraladık ayrıca cenevreye gidersen fransa çıkış kapısından araç kiraları pahalı isviçre çıkış kapısından kiraladık farketmiyor oradan çıkınca zaten sınır şehri fransaya 30dk da geçiyorsun. havanın bozduğu iki günde git gel 1600km yol gidip st.bourge maurice'den parise gittik. otobanda ödediğimiz ücretleri 100 euroyu geçmiştir. toplamda 10 gün kişi başı vize, uçak, araç kiralama, konaklama, yeme içme, skipass herşey dahil (ekstralar hariç) 1000-1200 euro civarında harcadık. herşey mükemmeldi. sadece planımda avoriazda kaymak vardı onu gerçekleştiremedim

bu arada her yer kafasına göre pistlere zorluk seviyesi-renk belirlemiş. oradaki mavi pistler bizdeki siyah pistlerden daha siyah. çok dik siyah pistler var artık fren tutmuyor o derece.

Konu snowrock tarafından (2 February 2015 Saat 22:51 ) değiştirilmiştir..
snowrock isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla