Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 December 2014, 18:22   #22 (permalink)
Seast

colfosco corvara maceraları

Oner Govsa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet sorduğun Ortisei; zaten St Ulrich ile hemen aynı gibi bir yakınlıkta yada sanki aynı yer gibi adeta, o sebeple Ortisei'de de kalabilirsin tabi yada St Ulrich'te de kal istersen. Oradan cok defa geçtim, ama nedense hep gözüme sırf St Ulrich kasabası takılmıştı, fakat sonradan yine bu bölgede Ortsei'yi de görmüş olduğumu az once hatırladım ve tabi o zaman bir daha baktım sadece ve yanılmıyorsam sadece Ortisei'nin bizzat kendi kayak alanları güney cepheliydi, kısın göbeğinde ve aşırı soğukta güney cephe iyi olabilir. Malum Val Gardena kayak bolgesi zaten devasa buyuklukte, bu bolgede yer alan tum kasabaları hemen hatırlamak da bazen baya zor olabiliyor.

http://www.snow-forecast.com/resorts/Ortisei
http://www.snow-forecast.com/resorts/Ortisei

Saygı ve sevgiler.
Oner Govsa
Öncelikle Öner abi ve diğer arkadaşlara verdikleri tavsiyeler ve cesaret için tşk ederim. Dört kişilik bir aileki en küçüğü hiç hayatında kaymamış. 5,8 yaşında kayak tatili için italyan dolomites riskli bir seçimdi.

Colfosco-corvara Muhteşem bir tatildi, herkese tavsiye ederim.

Öner abi boeden kaymalısın derken herhalde 10 yaşında oğlum olduğunu unutmussun henüz 3.sezonu yaşayan Arhan, oğlum, boe nin tepesine çıkınca baba biz ne yaptık dedi. Bildiğin dağın tepesine zirveye araba yolu açmışlar gibi kayak yolu açmışlar, yanlarındada tel,(aşağısı uçurum diyemem başka bişi) tepede apre ski bar. Bir nevi cennet. Apres skide yer yok müzik bir yandan, ortam süper.

Neyse başladık inmeye ilk yüz metre bizimki düştü. İlk viraja sağ selamet geldik. Başladık yokuş aşağı inmeye ama kusura bakmayın bu dik değil başka bişi. (Öner abi senin boe yapay karla olmuş siyah plus )

Biliyorsunuz bu uzun pistlerde dik kısmın hemen başında insanlar duruyor nasıl ineriz diye bakınıyor. Çok oğretmen ve öğrencilerde aynı yerde duraklıyorlar. Neyse Boede geldik böyle bir yere. Ben baktım taa diplerde insaanlar görünüyor ama aşağı inenler görünmüyor. Yani bir noktadan sonra kayboluyorlar, Yani piste başlamadan anlamıyorsun. İnmeye başladık bir 20 metre indik dikliği gördük geri dönmenin imkanı yok. Arhan oğlum baba lütfen kayakları çıkaralım öyle inelim dedi. Bütün millet çok sıkı paralel yapıp iniyor, Çok azlaqrı bildiğin uçuyor. Arhan biraz daha panik yapınca Yok yuvarlanırız kayacağız dont worry (sıkıntı yok ) dedim. Yan yan neyse hiç düşmeden indik. Bu arada genelde insanlar iyi kayıyorlar ama orada çoğunluk felaket düşüşler yaşıyordu.

Nihayet İndiğimizde çok mutluyduk. O pist sayesinde Oğlum 10 yaşında siyah pistlerden kaymanın raconunuda öğrendi.

Çocuğu olanlara tavsiyem mutlaka colfosco ve corvarada desr aldırmaları. Kızım beşinci gün sonunda kırmız pistlerden kayabilecek duruma gelmiş ve en önemlisi diklik ve kayaktan hiç korkmuyor eğlenecenin fakına varmış durumdaydı. Öğretmenlerin gelip b kıza dikkat et iyi ama yavaş gitme konusunda sıkıntısı var demesi çok güzeldi. Buarada hozalar almanca ve birazda italyanca biliyorlar çok az ingilize. Hem dil sorun değil. Kızım ilk gün sonnunda baba hocalar türkçe biliyormuş dediğinde yerlere yattık. zaaman oldukçe yazacağım anıları. Bir aceminin anıları.....
Seast isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla