Degerli; Tum İzmir Sayın Oda Baskanları;
Milliyet Ege Yazarlarının Bu gunku Yazılarıyla da, Sn Hamdi Turkmen ve Sn Erdal İzgi Gibi, Sizler de ve Lutfen İzmir'in Degerlerine Sahip Cıkın, Sezsiz Kalmayın Hk. Velhasıl ve Lutfen bu Alttaki onemli Konuya Sizler de biraz ilgi gosterip, malum ve cok da elzem katkı ve desteklerinizi de lutfen verin, cok rica ediyorum. Saygı ve basarı dileklerim ve tesekkurlerimle de. Oner Govsa İns. Muh.
21 mayıs 2014 tarihli Bu gunku Milliyet gazetesi Ege ekinin bas sayfanın en altında ve yan yana yer alan ve ic sayfalarındaki kendi koselerinde de bulunan,
Sn Hamdi Turkmen'in "İzmir'li yemez ve yedirmez" adlı ve Sn Erdal İzgi'nin de "Herkes Sessiz Ben Tarafım" adlı yazılarında da yer aldıgı gibi, sizler de ve lutfen İzmir'in kacılırıp alıkonulmak istenen kendi degerlerine sahip cıkın ve lutfen Sesiz kalmayın. Bu konu icin, bu gun Hamdi Turkmen bey yazacagını cok net bicimde yazmıs ve tepkisini de acıkca ortaya koymus, ayrıca yine aynı tutumu Erdal İzgi bey de aynen gostermis ve o da tepkisini acıkca ortaya koymus, ama Erdal bey; bu konuda İzmir'in tum resmi odalarına ve sivil toplum orgutlerıne, sessiz kaldıklarından dolayı ve bence cok da haklı olarak bir gondermede de bulunmus. Acıkcası; ben bu yazıların tumunu ve maalesef internet ortamından bulup cıkartmayı ve bu maile tasımayı da basaramadım, ama sizler zaten bu yazıların tumunu hemen ve kolayca bulup okuyabilir ve degerlendirebilirsiniz.
O sebeple ve sizler de, bu konuya lutfen biraz ilgi gosterip ve bir İzmir'li olarak gereken destegi de verin, zira bu onemli konunun İzmir'lilerin ve sizlerin destegine cok ihtiyacı var, malum bu sorun sadece gazeteci dostlarımızın sorunu degil, zaten İzmir'in ve İzmir'linin sorunu olan bu konuda, bence onları ve herhalde asla yalnız bırakmamak lazım. Netice olarak ve gercek su ki; Ankara’dan tayinle gonderilmis ve gelmis olan ve ustelik İzmir’in ve İzmir’linin de Valisi oldugunu iddia eden bu Vali beyin, suan kadar İzmir zaten hic hayrını bile goremedi, dahası yine bu aynı Vali; bir de ustelik İzmir’linin bizzat kendi degerlerini, İzmir’liden kacırmanın cabası icinde ve sırf bunun pesinden kosturuyor, demek bu Vali beyin İzmir’e esas gelis nedeni de, bence artık iyice de acıga cıktı ve anlasıldı. Acıkcası; İzmir İzmir olalı, bu gune dek boylesi bir kotu Vali de hic gormedi, Oysa İzmir boylesi bir kotu Valiyi de zaten hic hak etmiyor. O nedenle ve yine tekrar ediyorum ki; artık sizler de, bu konuya lutfen biraz ilgi gosterip ve bir İzmir'li olarak gereken destegi de verin, zira bu onemli konunun İzmir'lilerin ve sizlerin destegine cok ihtiyacı var, malum bu sorun sadece gazeteci dostlarımızın sorunu degil, zaten İzmir'in ve İzmir'linin sorunu olan bu konuda, bence onları ve herhalde asla yalnız bırakmamak lazım. Malum bu genc ve yeni yetme Vali beyden, bu gune dek İzmir; zaten 3 kurusluk bir fayda bile goremedi, bari sizlerin de katkı ve destekleriyle İzmir, hic degilse ciddi ve ilave bir zarar da gormesin. Not: Ayrıca degerli gazeteci ve yazar Sn Hamdi Turkmen'e ve Sn Erdal İzgi beylere de, İzmir'in degerlerini savunmak adına yaptıkları bu yurekli girisimlerinden dolayı candan tesekkurler ediyorum. Saygı ve sevgiyle; bu onemli konuyu ilgi ve goruslerinize sunuyor ve gereken destegin verilmesini de, bir İzmir’li olarak sizlerden cok rica ediyorum. Oner Govsa İns. Muh.