Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 May 2014, 15:01   #53 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
İzmir Valisi Toprak Bey; Bozdag Kayak Merkezini Asıl Mal Sahibi Olan Orman Bakanlıgına Verecegiz Diyor. İyi de Orası Zaten Orman Bakanlıgından Tahsisle Alınmıstı ve Oraya İzmir'in pek Cok Parası Yattı

İzmir Valisi Mustafa Toprak Bey; Bozdag Kayak Merkezini Asıl Mal Sahibi Olan Orman Bakanlıgına Verecegiz Diyor ve Vali bey Kanun ne derse, oymuş diyor, acaba hangi kanun, bu Vali Beyin bizzat kendi kanunu mu ?

Orası Zaten Orman Bakanlıgından Tahsisle Alınmıstı, o tahsisin iptali de zaten belli yasal kurallara ve kanuna bağlı ve ustelik Oraya İzmir'in pek Cok Parası da Yattı, Bozdag'a bunca yıldır yatan İzmir'liye ait o paralar ve yatırımlar acaba simdi ne olacak ? Dahası Ozel idarede calısanlar ihtiyaç olmadığı halde Buyuksehir Belediyesine devredildi ve onların tum maas, gider ve marsafları da yine Buyuk sehir Belediyesinin sırtına yüklendi, ama aynı İzmir'linin değerleri de Buyuk sehirden kaçırılıyor ve alıkonuyor, acaba bu Vali bey de ne diyor, kime neyi yutturmaya çabalıyor ? Elbette ki sağlıkla ve egitimle ilgili kurumlar ilgili bakanlığa devredilir, cunku bunların zaten belediye hizmetleriyle de ilgisi olmayabilir.

Fakat Bozdag kayak merkezi zaten böylesi bir yer degil, üstelik halen de geçerli olan bir yasal resmi tahsisin varlıgı soz konusudur. Ama Bozdag'ı orman bakanlığına devir edip ve orman bakanlığı yoluyla artık tumuyle kapatmayı da düşünüyorlarsa, o zaman asıl amaç ve esas niyet başkadır ve bu durumda, İzmir'liyi böylesi bir tesisten mahrum bırakmak gibi gizli bir niyet olabilir ve bu, İzmir'liyi kandırmak ve ihanet etmek anlamına da gelir. Bence Vali bey Bozdag'ın akibeti hakkındaki niyetleri açıkça dile getirmek zorundadır ve halen de zaten resmi bir tahsis sahibi olan ve yıllardır da oraya milyonları gömen İzmir'linin bu acık niyeti öğrenmek kesin hakkıdır. Vali bey, Hukumet ve ilgili Bakanlık, acaba Bozdag kayak merkezi için ne düşünüyorlar ? Zaten yıllardır Bozdag'ı hep surundurduler, bu defa da artık ve böylesi bir ketenpere yolla, acaba tamamen de kapatmayı mı tasarlamaktadırlar ? Vali beye açıkçası soruyorum, bu en esas ve can alıcı ana temel soruyu samimice ve durustce de cevaplasın ? Yıllardır oraya milyonları harcayan ve karşılık olarak da hakkıyla degerini bekleyen İzmir'li bu soruyu, izin almadan sorar ve cevabını da yine hakkıyla bekler, bu vali bey de; sayet ve gerçekten İzmir'in Valisi ise, bu suale cevap verir ve de vermek zorundadır. Saygılarımla. Oner Govsa

"Kanun ne diyorsa o olacak"

Kapatılan Özel İdare mallarının paylaşımına yönelik Başkan Kocaoğlu'nun eleştirilerine cevap veren Toprak, "Mallar, ilgili kanunun gösterdiği şekilde paylaşılacak" dedi

Giriş tarihi : 18.05.2014 20.20 Güncelleme : 20.59 KENT HABERLERİ

İzmir'de kapatılan İl Özel İdaresi'nin malları yüzünden çıkan kriz tırmanıyor. İzmir Valisi Mustafa Toprak, mal paylaşım komisyonunu terk eden ve tüm taşınmazlara talip olduğunu açıklayan Aziz Kocaoğlu'na, "Kanun ne diyorsa o olacak" mesajı verdi. Yeni Asır'a konuşan Vali Toprak, "Ortada bir kavga varmış ve ben de bu kavganın bir tarafıymışım gibi gösterilmekten rahatsızım" dedi. İzmir'in huzur istediğini söyleyen Toprak, özel idarenin mallarının, ilgili kanunun gösterdiği şekilde paylaşılacağını açıkladı. Büyükşehir'den gelen eleştirileri de cevaplandıran Toprak, "Belediye hizmetleriyle ilgili olmayan bir yerin Maliye Hazinesi'ne verilmesinden neden rahatsız oluyorlar? Böyle bir tavır devleti, Maliye Hazinesi'ni suçlamak olur, bunu kabul etmek mümkün değil" dedi.

Mal paylaşım komisyonunun çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Toprak, izlenecek yol haritasını şöyle anlattı: "İl Özel İdaresi'nin mal ve taşınmazları hangi kurumla ilgiliyse ona verilecek. Örneğin, Balçova Termal Maliye Hazinesi'ne, Sümerbank arazisi Milli Eğitim Bakanlığı'na, Selçuk Havaalanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne, Bozdağ Kayak Tesisleri arazisinin sahibi Orman Müdürlüğü'ne verilecek. Özel İdare'ye ait okul yerleri Milli Eğitim'e, sağlık ocağı yerleri Sağlık Bakanlığı'na, spor alanları ise Spor Müdürlüğü'ne bırakılacak. Kimse endişe etmesin."

"Hepsi İzmir'de kalacak"
İzmir'in mallarının kent dışına gideceği söyleminin yanlışlığına işaret eden Toprak, "Bunların altına lastik koyup da götürecek bir araç imal edilmedi. Hepsi İzmir'de kalacak" diye konuştu. İzmir'in sembollerinden Balçova Termal Otel'in Maliye aracılığıyla ilgili kurumlara tahsis edileceğini anlatan Toprak, "Maliye Hazinesi Türkiye Cumhuriyeti'nin taşınırlarının, taşınmazlarının haklarını yasalara göre yöneten bir oluşum. Herhangi bir yerel yönetim, herhangi bir kamu idaresi, ihtiyacı varsa bunu sonra Maliye'den talep edebilir. Bunun adı hırsızlık mı? Böyle bir şey olamaz" dedi. ERHAN GÜLENÇ

"Kavgaya girmem"
Vali Toprak, "İzmir huzur istiyor, İzmir diyalog istiyor. Şunu vatandaşlarımız çok iyi bilsinler, ben seçim öncesinde de çok ağır olabilecek bazı sözler de söylense de seçim sürecinde bir yanlışlık olmaması için sessiz kaldım. Biz devlet adabıyla, sorumluluk anlayışıyla çalışmaya devam ediyoruz. Kimse benden bir çatışma beklemesin. Yoksa yaptıklarımızın her birinin altında imzamız varsa doğruluğuna inanır ve savunuruz. Bu çerçevede bir söze söylenmesi gereken sözü de söylemesini biliriz. 28 yıllık meslek hayatımızda nasıl çalıştığımız, nasıl ilke ve ahlakla hareket ettiğimiz ortadadır" dedi.

Kocaoğlu ne diyor?
"Bir ya da birkaç el, İzmir'in yerel servetini Büyükşehir Belediyesi'ne vermemek üzere koşullanmış vaziyette. İzmir'in malları umuyorum, İzmir'de kalır. Malların altına tekerlek koyup götürecek haliniz yok. Bunlar tabi ki, İzmir'de kalacak ama İzmirlilerde kalmayacak. Bu mallar Büyükşehir Belediyesi'nin hakkıdır."

Önemli taşınmazlar İçlerinde bin 600'ü aşkın gayrimenkulün yer aldığı mallar arasında Balçova Termal Tesisleri, Balçova Kaya Termal Otel, Bozdağ Kayak Tesisleri, Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri, Selçuk Havaalanı, Pınarbaşı Motor Sporları Yarış Pisti, Çeşme Vali Kutlu Aktaş Barajı, eski Sümerbank Basma Fabrikası ve Tavşan Adası da yer alıyor.

http://www.yeniasir.com.tr/KentHaber...yorsa-o-olacak

Not: Ayrıca Vali bey, kavga etmeye hic niyetim yok diyor, iyi de bence haksızlığı dayatmakla zaten kavgaya karıştın bile, yani kesin taraf oldun, her halde ve çaktırmadan bir enayi oguduyle de bize ses çıkarmayın ve teslim olun diyorsun ama, yemezler, sen bu yolu daha yeni giderken, birileri de; yine bu aynı yoldan belki 50'nci defa geri donuyordu.

Saygılarımla; konuyu ilgi ve katkılarınıza da sunuyorum.
Oner Govsa

Konu Oner Govsa tarafından (19 May 2014 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla