Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 May 2014, 13:35   #52 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
Bozdag Kayak Merkezi Konusunda da; Birileri Surekli Yan Ciziyor ve İsi de Hep Ketenpereye Getirmeye Calısıyor, Bu Durum Artık Kesin Olarak da Ortaya Cıktı. Bence Sozler Tutulmalı ve Yasaya da Uyulmalı

Mal tartışması büyüyor

İl Özel İdaresi'ne ait mal ve gayrimenkullerin paylaşımıyla ilgili sert eleştirilerde bulunan Kocaoğlu'ya Ak Partililerden tepki geldi

Giriş tarihi : 13.05.2014 20.59 Güncelleme : 21.28 YEREL POLİTİKA
Yorum Yap
Paylaş
google
facebook

METİN BURMALI/TANSU EDİP GÖKBUDAK/FATİH ŞENDİL

İzmir'de kapanan İl Özel İdaresi'ne ait 3,5 milyarlık mal ve gayrimenkullerin paylaşımı konusunda çıkan kriz tırmanıyor. Önceki akşam malların dağıtımı için kurulan komisyonu terkeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün bir basın toplantısı düzenleyerek sert açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, " Bir ya da birkaç el, İzmir'in yerel servetini Büyükşehir Belediyesi'ne vermemek üzere koşullanmış vaziyette. İzmir'in malları umuyorum İzmir'de kalır. Malların altına tekerlek koyup götürecek haliniz yok. Bunlar tabi ki, İzmir'de kalacak deniyor ama, İzmirliler'de kalmayacak gorunuyor" iddiasında bulundu.

Bir yere gittiği yok
Kocaoğlu'nun " İzmir'den elinizi çekin" tepkisine cevap AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım "İzmir'in malı İzmir'de kalıyor, hepsi burada, bir yere mi gidiyor. Dünyanın malı dünyada kalır. Yani İzmir'deki bir araziyi başka bir yere götürme şansı var mı? Yasada malların nasıl taksim edileceği açıkça yazılmış ve ona istaneden komisyon kurulmuş. Ardından komisyon çalışmalarını yapmış ve dağıtımı yapmış, kimisi Maliye hazinesine, kimisi belediyelere, kimisi igili bakanlıklara. İleride başka bir ihtiyaç hasıl olursa yine bunlar ilgili kurumlar tarafından değerlendirilir, amaca uygun tahsisi yapılır, devri yapılır. Bunlar her zaman mümkün. Bu meseleler yüzünden duygusal davranmanın ne belediyeye ne de İzmir ve İzmirliler'e faydası var. Bu çıkışı doğru bulmuyorum. Herşeyi konuşarak, görüşerek, anlaşarak çözmek lazım. Kriz çıkarmak kolay, ama önemli olan çözüm üretmek" dedi.

Hukumetin Valisi Sn Toprak: Yargı yolu açık
Vali Mustafa Toprak ise malların paylaşımı konusunda anlaşmazlık yaşadığı Kocaoğlu'na yargı yolunu işaret etti. Toprak " Komisyon çalışmaları devam ediyor, çıkacak sonucu beğenmeyenler için yargı yolu sonuna kadar açık" diye konuştu.

İzmir nereye bağlı?
Kocaoğlu'nun açıklamalarına AK Partili İzmir milletvekillerinden de tepki geldi. CHP'lı başkanın yapay bir kriz çıkararak seçim başarısızlığını örtmeye çalıştığını söyleyen vekillerin açıklamaları şöyle:
Nesrin Ulema: Bu ayrımcı anlayış İzmir'in geleceğine bir fayda sağlamaz. Kınıyorum. İzmir başka bir Cumhuriyet mi?
İlknur Denizli: Kocaoğlu'nun stand- up üslubuyla dile getirdiği itirazın tercümesi şudur: Çok gürültü çıkarayım, İzmir'i kutuplaştırmaya devam edeyim, seçim sonrası ortaya çıkan kara bulutları dağıtayım, hizmetsiz belediyecilik anlayışının üstünü örteyim.
Ali Aşlık: Bu malların tamamı devletin malıdır. Belediye de bir devlet birimidir. Mallar nerede faydalı olacaksa oralara devredilecek. Devletin malını İzmir'in malı diye kamuoyuna lanse etmek durumu ajite etmek ve İzmirliyi kandırmaktan öte bir şey değil. Büyükşehir Yunanistan'a mı bağlı? Ucuz siyaseti bıraksın."
Hamza Dağ: Büyükşehir önce kendi mallarını iyi yönetsin ve vatanvdaşa kaliteli hizmet versin. Kocaoğlu, her şey kendi emrine verilmesini istiyor. CHP'de her şeyi yönetmeye, belediye başkanlarını belirlemeye alıştığı için devlet işlerinde de aynı yöntemi takip ediyor.
Rıfat Sait: Kocaoğlu önce Büyükşehir'de kaç tane İzmirli çalıştırdığını, yaptırdığı organizasyonların kaçını İzmirlilere yaptırdığını açıklasın. ESHOT ve diğer belediye kuruluşlarında çalışan Tokatlıları bir anlatsın. O mallar, devletin. Kocaoğlu artık tarzını değiştirsin. Sıkıldık onun bu çocuksu tavırlarından.
Aydın Şengül: Kocaoğlu yine çözümsüzlükten beslenmeye çalışıyor. Bu mallar Büyükşehir'e verilince İzmirlinin oluyor da diğer kamu kuruluşlarına verilince İzmirlinin olmuyor mu? Bu nasıl ayrımcı bir zihniyettir" dedi.

Önemli taşınmazlar
İçlerinde 1600'ü aşkın gayrimenkulün yer aldığı İl Özel İdaresi'ne ait mallar arasında Balçova Termal Tesisleri, Balçova Kaya Termal Otel, Bozdağ Kayak Tesisleri, Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri, Selçuk Havaalanı, Pınarbaşı Motor Sporları Yarış Pisti, Çeşme Vali Kutlu Aktaş Barajı, eski Sümerbank Basma Fabrikası ve Tavşan Adası da yer alıyor.

http://www.yeniasir.com.tr/YerelPoli...mal-tartismasi

İzmir'den elinizi çekin

Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)
14 Mayıs 2014

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdaresi Malları Paylaşım Komisyonu’nun önceki gün yapılan toplantısını terk etmesinin gerekçelerini açıkladı.

Varyant Şato Konuk Evi’nde basın toplantısı düzenleyen Kocaoğlu, “Toplantıya valilik çağrısıyla katıldık. İki gün önce bize, kapatılan İl Özel İdaresi’nin taşınır ve taşınmaz mallarının yer aldığı bir envanter verdiler. Liste üzerinde yetiştirebildiğimiz kadar çalışma yaptık. Bize verilen listede malların bir sırası olmasına karşın, toplantıya, ‘Milli Eğitim’e verdiğimiz mallar’ diye başladılar. Bunun üzerine yöntemin doğru olmadığını, bu şekilde bir neticeye varamayacağımızı söyledik” dedi.

Başkan Kocaoğlu, komisyonda yaptığı konuşmayı hatırlatarak, “Madem bir mutfak çalışması yaptınız, hangi malın hangi kuruma verileceğini tespit ettiniz, bu çalışmaları bize de verin biz de irdeleyelim. Uzlaşamadığımız noktalarda tartışalım” dediğini söyledi. Vali yardımcısının, “Biz böyle devam edeceğiz, hadi kardeşim devam edin” dediğini aktaran Kocaoğlu, “Biz ise bu şekilde neticeye varılamayacağını, hangi tutanağa, hangi listeye bakacağımızı sorduk. Sağlıklı sonuç alınmasının mümkün olmadığını söyledik. Bunun kaos yaratmaktan başka işe yaramayacağını belirttik. Listeyi alıp 2-3 gün süre tartışmayı önerdik” diye konuştu.

Liste neden verilmez
Gayrimenkullerle ilgili farklı düşünceleri olduğunu belirten, bu görüşlerini ifade etmeleri için fırsat istediklerini kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Oylamaya mağlup başladık. Vali Yardımcısı bir anda ‘Oylama yapıyorum’ dedi. Malumun ilanı olarak 2-3 müdür el kaldırınca, Vali Yardımcısı devam ettiklerini söyledi. Biz bir kez daha, ‘Nasıl olsa nereye verdiğiniz belli olacak, listeyi bugünden verin’ diye isteğimizi tekrarladık. Sanıyorum bu bilgileri bize verme yetkisi yoktu. Yoksa niye verilmesin? Oylama sonrası toplantıyı terk ettik. Listenin tarafımıza verilmesi ve inceledikten sonra toplantının devam etmesini istediğimiz bir tutanak hazırladık, komisyona ilettik” dedi.

Birkaç el koşullanmış
Bir veya birkaç elin İzmir’in yerel servetini, İl Özel İdaresi mallarını Büyükşehir ve ilçe belediyelere vermemek üzere koşullanmış vaziyette olduğunu öne süren Kocaoğlu, “Bunları diğer kurum ve kuruluşlar arasında paylaştırmak istiyorlar. Bu zihniyetle mücadele edeceğiz. Toplam bin 686 parça gayrimenkulden mutabık kalmadıklarımıza şerh düşeceğiz. Ardından yargı yoluna gideceğiz. Bilgiyi, yapılan değerlendirmeyi saklamak gibi, tabiri caizse toplantıyı karambole getirmek gibi veya belediyeyi ‘Oylama yapıyorum’ diyerek sonucu bilinen oylamayı yaparak taciz etmeye kalkmak bu kentin insanına ve değerlerine uygunsuz bir davranıştır. Kim nereden bu kurguyu yapıyorsa İzmir’den ve İzmirlilerden elini çekmesini diliyorum. İstiyorum, talep ediyorum. Umuyorum bu açıklamadan bu işi yapan kişiler ders alırlar da İzmir’in malları İzmir’de kalır” diye konuştu.

Art niyet aramıyoruz
Başkan Kocaoğlu, komisyonun davranışlarında art niyet olup olmadığına dair bir soru üzerine, “Art niyet aramak çözüm getirmiyor. Kentin mallarını korumak için uğraşıyoruz. Seçim atmosferinde ne kadar dikkat edersek edelim bir gerilim oldu. Ancak 30 Mart sonrası mesaj, ziyaret ve açıklamalarımızla seçim havasını bitirdik. Hükümet, sivil toplum ve vatandaşlarla beraber, kentte görev alanların uyum içinde hizmet etmesi gerektiğine inanıyorum. Herkese bu penceredan bakmasını öneriyorum” dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/ege/26411379.asp

Baskan Aziz Kocaoglu'ndan;

“İzmir’den elinizi çekin”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerin ardından kapatılan Özel İdare mallarının paylaşımı konusunda yaşanan krize ilişkin önemli açıklamalarda bulundu: “İzmirlilerin yerel servetinin problem çıkartılarak, başka kurumlara verilerek dağıtım yapılması kararı nereden veriliyor, ne amaçlanıyor? Herkesin bilmesi gereken bilgi Büyükşehir Belediyesi’nden neden saklanıyor? Bir el veya birkaç el İzmir’in yerel servetini, Özel İdare mallarını Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine vermemek üzere koşullanmış vaziyette; bunları diğer kurumlar arasında paylaşmak istiyorlar. Kim nereden bu kurguyu yapıyorsa, İzmir’den ve İzmirlilerden elini çeksin.”

İl Özel İdare mallarının dağıtımına ilişkin İzmir Valiliği’nde kurulan komisyonun dünkü toplantısını terk eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşanan süreci ve tepkilerini bir basın toplantısıyla açıkladı.

Sözlerine 6360 sayılı yasa ile il sınırları ile Büyükşehir ve valilik sınırlar birleştiğini ve sorumluluklarının arttığını hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Artık tüm İzmir’in sınırlarından sorumluyuz. Bağlanan nüfusumuz da 1/6 dolayında artıyor ama yüzölçümü olarak baktığınızda çok daha fazla büyüyoruz. Dolayısıyla 1 milyon 200 bin hektarlık İzmir il sınırlarına dayanmış olduk. Nüfus olarak fazla büyümememize rağmen çok daha fazla araziye, çevreye, tarım alanlarına, ormanlara, ağaçlandırılacak alana geniş coğrafyaya sahip olduk. Buralara hizmet götüreceğiz” dedi.

Seçimlerden 15-20 gün kadar önce köy tüzel kişiliği ve beldelerin mallarının paylaşımı için komisyon çalışması yapıldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Tam 30 ilçenin köylerinin, beldelerinin gayrimenkulleri değerlendirildi ve ilçe belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar tarafından paylaştırıldı. Bununla ilgili her ilçenin tutanağı Vali Yardımcısı Başkanlığı’ndaki komisyonda imzalandı. Biz de imzaladık. Henüz o komisyon raporları bize gelmedi. Seçimden sonra 45 gün geçmesine rağmen bize iletilmedi. Dün de komisyonda Vali Yardımcısı Beyefendiye tutanakları sordum. Bana ‘gayrimenkuller hariç problem görünmüyor’ dedi. Sanıyorum Valilik de bekliyor. Bunu da bilginize sunmak istedim” şeklinde konuştu.
Sorular… Sorular…
Ve Devamı
http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/10358/tr

Netice Olarak, hem bu gunku Milliyet gazetesi ege ekinde yer alan "Mal Canın Yongasıdır" adlı ve Sn Hamdi Turkmen'e ait yazıda, Sn Turkmen'in de acıkca yazıp belirttigi gibi ve hem de Baskan Kocaoglu'na da gore; Kapanan ozel idarenin tum en ust ve en alt kadrosu, hic ihtiyac olmadıgı halde Belediyenin sırtına yuklenmis, yani tum bunların maaslarını ve masraflarını da artık Belediye ustlenecek, ama ozel idareye ait pek cok onemli degerler ve mallar da, baskalarına verilecek gibi, son derece omarf ve bir o kadar da haksız durum yaratılmaktaymıs. Velhasıl ben Bozdag kayak merkezi icin; aslında neyin daha hayırlı olabilecegi konusunda bir fikir beyan etmek istemiyorum, lakin suan yapılmakta olanlar da, cok ciddi anlamda İzmir'liye ve Belediyesine buyuk bir haksızlık, hatta kanunsuzluk, bu is yasal mucadele zeminine de sayet kayarsa, maalesef uzayan yargı sureleri sebebiyle de, daha cok uzun yıllar Bozdag kayak merkezi kapalı kalabilir, yani boyle guclu bir olasılık da, bana gore baya var sayılmalı. Sayet boyle bir yola girilirse, bu durum tum rakip kayak merkezlerini sevindirir ve sadece de onlara yarar. Yani İzmir'linin; yine ceza cekmesinin devam ettirilmesi durumuna tekrar mahkum edilmesi soz konusu olacaktır denilebilir.

Saygı ve sevgiyle de; bu en son durumu ilginize sunuyorum.
Oner Govsa

Konu Oner Govsa tarafından (14 May 2014 Saat 13:42 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla