Tekil Mesaj gösterimi
Alt 1 April 2014, 22:15   #13 (permalink)
sezmur

sezmur

Ben de bu sezonu Türkiye de kayak yapmadan geçirdim. Bildiğiniz gibi son 10 yılın en az karlı ve yağışlı kışıydı.
Geçen sezon İzmir Bozdağ kayak merkezine yaklaşık 1300mm yağış düşmüş ve bunun yaklaşık 1000mm'si 1900m üzerine kar olarak yağmıştı ve zirvedeki direkler bile zor görünür olmuştu. Bu sene tüm kış boyunca yalnızca 400mm yağış ki toplamda 1900m üzerine bunun yaklaşık 240mm kar olarak düştü.(benim meteoroloji istasyonumun verilerine göre) Şu anda 2150m zirvede yaklaşık 40cm kar kalmış durumda. Geçen sene 1 Mayıs ta Öner abi ile birlikte zirveden 1650m kota kadar kaymıştık ve zirvede 2m üzeri kar vardı...

Bu sene bende sezonu (1 Şubat -13 Şubat 2014 ) Avusturya Sölden de sezonu açtım 3gün burada, 1 gün Fiss Ladis, 1 gün Iscgil, 1 gün Oetz'de , 2 gün Götzens, 1gün Sud Tirol Val Gardena'da ve son kez de Mayrhofen'da kayarak sezonu kapattım. Oberperfuss adında Innsbuck'a yakın 1000m kotta bir evde konaklama yaptım.
Ben Genelde mart ayı başında gidip yaklaşık 8 gün Avusturya da kalıyordum. Net 5 gün yer yer sisli ve yağışlı havada kayak yapıyordum. Tüm kayak merkezleri taban kotuna kadar faal olarak görev yapıyorlar ve nerede ise 800m kotun üzeri hemen her zaman karlı oluyordu.

Bu kez ise doğal kar 1500m kotun üzerinde vardı ve gayet ince bir tabakaydı. Hatta konakladığım evin sahibi bize "çok şanslı olduğumuzu araba ile eve zincirsiz çıkmanın zor olduğunu ve normal sezonda evin çevresinde 1m üzeri kar olduğunu bu mevsimde biz kayak merkezine evde kayağımızı takıp akşamda merkezden eve kayağımız ile geliyorduk" diyerek bu sezonu adeta özetledi. Bir diğer enteresan durum da bulunduğumuz süre içerisinde sadece 1 gün kar yağışı oldu diğer günler de günlük güneşliydi. Kaymak için mükemmeldi yani.
sezmur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla