Tekil Mesaj gösterimi
Alt 7 February 2014, 18:50   #14 (permalink)
Hakan Berberler

Hakan Berberler

Soru çok genel olmuş, ve herkes doğal olarak kendi deneyimlerinden yola çıkarak cevap vermiş. Ben de 13 senelik bir snowboardçu ve sektörde çalışan bir insan olarak kendi deneyimlerimi aktarayım.

Kayış senem göz önüne alınırsa hem camber, hem banana teknolojilerinin değişik varyasyonlarını kullandım. Ayrıca her sene önceden boardları test etme fırsatı bulduğumdan sanıyorum kullandığım board sayısı 200 ü geçmiştir.

Benim şahsi fikrim ve deneyimim banana ve varyasyonlarının net olarak günümüz snowboardu için daha uygun olduğudur. Kullanım amacına göre full banana,c2btx banana,c3btx banana, etc gibi varyasonları olabilir. Bu tamamen sizin kayış tarzınız ile ilgilidir.

Tabii herkesin şahsi fikri olduğu gibi bu da benim şahsi fikrim. Burda önemli olan yabancı kaynakların oteritelerin ne dediği? Banana teknolojisini dunyaya tanıtan ve bu sayede 5 senede satışlarını neredeyse %400 arttıran Libtech ve GNU firmaının 5 senede aldığı Good Wood Ödül sayısı 60 ın üzerinde , açık ara sektörün lideri. Yine üst segmentte (489 usd) amerikada en cok satan board markası. Sadece bu da değil. thegoodride.com gibi siteler ve daha birçok dergi ve sitenin defalarca teknoloji ödülü verdiği teknoloji bu banana. Yine sektördeki diğer tüm board markalarına ilham kaynağı olan ve sektörü tamamen değiştiren bu teknolojinin mucididir libtech ve gnu.

Açıkçası ortada bu kadar inanılmaz başarı ve ödül varken banana teknolojisinin varyasyonlarının daha iyi olduğuna ben kullanmasam bile ikna olurdum.

Bu arada elbette şunu belirtmekte fayda var. Bir boardu iyi yapan şey sadece camber veya banana olması değil, board yapımında kullanılan malzeme ve diğer teknolojiler de çok önemli. Mesela magnatraction teknolojisi bananın süper bir tammalayıcısıdır.

Libtech Trice pro; Libtech skate banana
Flux TT bağlama GNU Freedom Bağlama
Thirtytwo Lashed ve ultralight bot Volcom ziptec mont ve pantalon

www.freedom.com.tr
insta: freedomcomtr
www.etniesturkey.com

klavye boardculuğunu bırak, git kay adam gibi!
Hakan Berberler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla