ventus´isimli üyeden Alıntı
Oner bey, bruno ve mark bilgiler için çok teşekkürler. Tavsiyelerinize uyup Galzig, Kapppal (zor gelirse pas geçeceğiz), Lech-Warth şeklinde detaylı plan yapacağız. Oner bey bahsettiğiniz Lech-Warth bölgeleri 2 kmlik yeni yapılan bir hat ile birleştirilmiş ve ilk defa bu sene sezon açılışı ile hayata geçiyormuş. http://www.skiarlberg.at/arl/west/en...6c0bbe68002b70 |
Selamlar: mademki artık Warth ile Lech kayak alanları da ve bir sekilde birbirlerine baglanmıs, o zaman en son durumu soyle ve kabataslak bir kez daha ozetleyelim, onceden tum Arlberg bolgeinde ve 1'nci bolum olan; St Jakobs, St Anton, St Chiristof ve Stuben 4'lusunde yaklasık 140 km toplam kayak pisti vardı, fakat bu ilk bolgede esas agırlık da St Anton'daydı, diger 2'nci bolum olan; Zurs ve Lech 2'lisinde de yaklasık 100 km'lik toplam kayak pisti vardı ve bu bolgede de esas agırlık Lech'teydi. Yani bu 2 komsu, ama birbirlerine kayakla baglı olmayan tum Arlberg bolgesinde eskiden genel toplamda yaklasık 240 km'lik toplam kayak pisti mevcuttu hatırladıgım kadarıyla da.
Ancak; simdi Zurs ve Lech 2'lisi, artık Warth'tan da muhtemelen yaklasık 50 veya 60 km'lik bir toplam kayak pisti de destegi de saglamıssa, O durumda ve suan icin, 2 ana etaptan olusan tum Arlberg bolgesinde toplam yaklasık 300 km'ye yakın kayak pisti de mevcut olmustur herhalde. Simdi ve bu en son duruma gore durumu tekrar toparlarsak,
ayrıca ve ozellikle de yeni kayakcılar olarak sizlere; St Anton Galzig bolgesiyle, Lech Warth 2'lisi bolgesi bence cok daha uygun gelecektir, ustelik buraları da baya begeneceksiniz bana gore, ayrıca ve araya biraz da Zurs'u sıkıstırırsınız belki. Aksam eglencesi adına, bence ilk sırada Lech ve sonra da St Anton yer alır. Dahası ve bu 2 ana bolge skibus'larla da birbirlerine baglıdır ayrıca.
Not: Bu yeni durumuyla ve artık bu yıl da bana; sanırım Lech Warth 2'lisi bolgesine gidip kaymak da adeta bir sart oldu sanırım. Warth'ın ilk acıldıgı yılları da bilirim, yumusak pistleri vardı ve o tarihte az kayak pistlerine de sahipti, fakat ustunden cok uzun yıllar gecti, bunca zamandır da Warth mutlaka kendini buyutmus vede gelistirmistir, acıkcası ve son 15 yıldır da ve ne zaman Arlberg bolgesine kayaga gitsem, asla Lech'ten de ileri gitmemistim, her neyse zaten artık Lech'ten de hemen geceriz Warth'a, hem ve boylece Warth'ın en son durumunu da gormus olurum neticede. Ama ben o bolgede ve kendimce de, sportif kayak adına hep St Anton'u cok daha fazla sever ve cok daha da tatminkar bulurum, hatta kappal kayak alanının benin gonlumde ayrı bir yeri de var, ama bu secim bana uygun neticede ve ustelik de, sadece bana ait ayrıca.
Saygı ve sevgiler.
Oner Govsa