Tekil Mesaj gösterimi
Alt 5 December 2013, 03:01   #38 (permalink)
ventus

ventus

Oner Govsa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Selam degerli kardesim; Galzig bolgesinde, tek siyah pist haric genelde daha yumusak egimli ve en uzun pistler var, ama bu durum zorluk derecesi biraz daha yuksek olan Kappal bolgesine de oranla tabi, ustelik Galzig bolgesi St Anton'un zaten en buyuk kayak alanı da olmakta ve icine St Christoph ve Stuben'i de katmakta. Kappal bolgesi icin de ise; zorluk derecesi daha yuksek olan ve unlu yarısma inis pist de bulunur ve bu bolgede St Jakobs kasabası da var. Acıkcası ve bence; sayet iyi kayakcıysanız ve o sıra hava da sayet iyi ise, 4 gunde ve pek zorlanmadan da Lech ve Zurs de dahil tum Arlberg bolgesini de zaten bitirebilrsiniz. Ama kayakta sayet yeterince de iyi degilseniz, Kappal bolgesi size biraz zor da gelebilir. O zaman de size ve daha cok Galzig kayak bolgesi ile, Lech'i de tavsiye ederim nacizane. Ayrıca; St Anton'un 3'ncu ve son kayak bolgesi de olan Rendl bolgesini ise ben pek begenmiyorum ve dahası sayet o gunlerde hava acık ve de guzelse, Zurs kayak alanlarını da deneyin. Ancak ve genel anlamda; yeterince iyi olmayan kayakcılara, yani ve bir baska ifadeyle de, 3 veya 4 yıllık kayakcılar icin mesela, St Anton'dan ziyade, genelde Lech daha uygundur, ama bu pek goz korkutmamalı, cunku Galzig'de de cok yumusak ve cok uzun pisler var yine de.

Bunun dısında; Lech'in komsusu Warth, acaba ve kayak alanı ve pistler olarak artık Lech'e de baglandı mı ? Benim zamanımda veya 3 yıl oncesine kadar mesela baglı degildi, ama galiba simdi baglanmıs, ben boyle gordum yeni skimap'ten, acıkcası ve simdi sayet baglandıysa; Lech Warth 2'lisi cok asırı egimli olmayan, daha dusuk zorluk derecesine de sahip, cok da guzel ve buyukce olmustur sanıırım, cunku Warth zaten yumusak pistlerden olusan bir kayak alanına sahipti, ama o bolgede de yolun sonuydu adeta. Kısaca ve yumusak pistler ve zorluk derecesi dusuk pistler arayanlara da, bu ilave de duyurulur netice olarak.

Saygılarım ve sevgilerimle de.
Oner Govsa
bruno´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Pistlerin zorluk dereceleri için pist planlarını internetten indirip incelemelisiniz. 1-2 yıllık kayakçılarsanız çoğunlukla yeşil ve mavi pistleri tercih etmelisiniz. Daha sonra kırmızı gelir ve en zor pistler siyahdır. Bu sıralamaya göre kendinizi ayarlıyabilirsiniz.
Mark´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ventus merhaba,

Oner Bey (her zamanki gibi) bolgeyle ilgili detayli ve net bilgi vermis. Ben yine de Oner Bey'in tavsiyesine paralel soyle bir oneride bulunabilirim:

Ilk gun havanin durumuna bakmaksizin Kapall/Gampel tarafina gitmeyin. Buradaki mavi pistlere gitmek bile cogu zaman Turkiye'nin en zor siyah pistlerinden daha zor, bol mogullu kirmizi pistlerden gecmeyi gerektiriyor.

Once St. Anton'un icinden kalkan Galzig teleferigine binin ve 4 + 1 numarali mavi pistleri takip ederek uzuuun ve keyifli bir inis yapin. En son sola dogru bir viraj olacak, virajdan sonra yaklasik 300-400 metrelik bir tatli egimli ve genis bir bolge var, burada artik St.Anton kasabasini goruyor olacaksiniz, kazanabildiginiz kadar hiz kazanip yamacin altindaki egimsiz bolgede cok hiz kaybetmeden daralan pisti takip edin ve karsiniza cikacak minik koprunun uzerinden kayarak gecip St.Anton'un icinde Galzig teleferiginin baslangic noktasina geri gelmis olun. Eger bu pist sizin icin yeterince eglenceli degilse bir sonraki iniste aynisini 2 + 1 pistleri olarak da yapabilirsiniz. 2 numarali pist bolgenin en kolay siyah pistidir. Eger buradan rahat kayabiliyorsaniz kendinizi gonul rahatligiyla kirmizi pistlere atabilirsiniz, eger zor gelirse o zaman direkt Lech'e gecin.
Oner bey, bruno ve mark bilgiler için çok teşekkürler. Tavsiyelerinize uyup Galzig, Kapppal (zor gelirse pas geçeceğiz), Lech-Warth şeklinde detaylı plan yapacağız.

Oner bey bahsettiğiniz Lech-Warth bölgeleri 2 kmlik yeni yapılan bir hat ile birleştirilmiş ve ilk defa bu sene sezon açılışı ile hayata geçiyormuş.

http://www.skiarlberg.at/arl/west/en...6c0bbe68002b70
ventus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla