Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 June 2013, 10:27   #12 (permalink)
EsHero

ysn_82´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle bir uzmandan yardım al derim ve vücuttaki yağ oranın belirlenmeli buna göre sana uygun diyet programı hazırlanır.
Ben kilo verirken bana uzmanın verdiği temel tavsiyeleri ve yaptıklarmı aktarayım;
- Yağlı yemekler kesinlikle yok. (Yemeklerin suyunu yeme... Yağı genellikle suyunda birikiyor)
- Ekmeği tamamen kesme. Öğünlerinde 1-2 dilim tüketmek iyidir
- Pilav ve makarnayı çok az tüketmelisin. (Pilav ve makarna yersen ekmek yok)
- Yemek porsiyonların normal büyüklükte olmalı, abartmadan.
- Ara öğün yapmalısın. (3 ana öğün + 3 ara öğün) Ara öğün olarak meyve ve ayran tüketebilirsin.
- Tatlı yok. Alkollü ve şekerli içeceklerden uzak dur. (Meyve suları dahil).
- Akşam 08:00'dan sonra yemek yok.
- Ve en önemlisini sona sakladım... Kesinlikle su tüketimini arttırmalısın. Günde 2 litre içmelisin en az.

Bu yazdıklarım benim kilo vermemde (4 ayda 8-9 kilo verdim) faydalı olmuştu ama senin metabolizmana uygun bir diyet için bir uzmana git diyorum yine...
Of iyice kafam karıştı
bruno meyveyi ve ekmeği bitir diyor sen tam tersi.
Neyse o zaman üşengeçliği bırakıp en kısa zamanda vücut yağ oranımı ölçtürsem iyi olacak ona göre bir program alırım ve uygulamaya başlarım.
Ama bütün yorumlardan çıkardığım üzere kesinlikle bu kadar bisiklet sürmek yeterli değil yürüyüşü bırakıp derhal bisiklet süremi arttırıyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Hala önerileri olanlar varsa lütfen yazsınlar.
Benim gibi üşenip doktora gitmeyen başka kilo sorunu olan arkadaşlar içinde faydalı olabilir konu.
EsHero isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla