Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 February 2013, 02:33   #7 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
İlker Eren´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu 2.5 - 4 mil rakamının doğru olduğunu sanmıyorum. Orta avrupa ülkelerine giden toplam Türk turist sayısı ülke başına 100binler düzeyindedir. 2012'de Avusturya 200bin bekliyordu. Fransa, İtalya benzer düzeydedir. Kayak turizmi ise toplam rakamın sanıyorum %5-10u ancak olabilir.

Turizmde geceleme sayısı diye bir ifade var. Bu toplam turist sayısından daha önemli. Sonuçta önemli olan gelenin ne kadar kaldığı. O rakamlardan bir sıfır atarsak geride kalan rakam belki geceleme sayısı olabilir.

Selamlar İlker; bu geceleme sayısı konusunda belki haklı olabilirsin. Herneyse ama; sadece kıs turizminden ve yalnızca da Avusturya, yılda toplam 12 milyar dolarlık bir girdi saglıyor ve bunun sadece 4 milyar doları da yalnızca İnnsbruck'a ait benim bildigim, tabi ve sayet yanlıs da hatırlamıyorsam. Dahası Avrupalı'lar istatiksel verilerde cok da ciddidirler, yani oralarda bu turde ufurmeler de genelde ve asla olmaz. Ayrıca; bunun yanısıra ve bu defa da ulkemiz kıs turizmiyle ilgili olarak hemen alttaki linke bir bakıver istersen.

http://www.turizmdebusabah.com/haber...lir-63628.html

Saygı, sevgi ve en iyi dileklerimle de.
Oner Govsa

Konu Oner Govsa tarafından (28 February 2013 Saat 02:39 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla