Arkadaşım...
Paran varsa gidersin yoksa gitmezsin. Paran varsa iskender yersin yoksa simit yersin. Paran varsa sortie'ye gidersin, yoksa beyoğlunda gezdirirsin. Paran varsa Kartalkaya'ya gidersin, yoksa Ilgaz'a gidersin. Ayağını yorganına göre uzatırsın. Herkesin Kartalkaya'ya gitme hakkı vardır. Ama ödeme yapacaksın. Kapitalist düzen malesef. Paran olmayınca kasap sana bonfile veriyor mu????
Protesto edebilirsin. Boykot edersin (ben öyle yapıyorum- Kartalkaya'ya gitmiyorum- yıllarca çok gittim-artık gitmiyorum- bunun da eksikliğini hissetmiyorum). Bu ülkede harcadığı paranın hesabını tutmayan parası bol öyle çok insan var ki, Dorukkaya'nın skipass'ı 200 TL olsa bile yine batmaz.
Yapacak bir şey yok. 70 milyon ülkede elle tutulur iki tane kayak merkezi var. Adam 10 milyonluk avusturyada 100-150 tane kayak mekanı var. Tabiki orada kayak daha ucuz olacak ve daha çok sporcu çıkacak.
Öneri: Üniversitede okuyan arkadaşlar. Kayak ve snowboard kulübü kurun. Bir hocanızı da sorumlusu yapın. Gidin mediko-sosyal ünitesinden ödenek isteyin. Otobüs isteyin. Şoför isteyin. Kumanya isteyin. Hatta abartın malzeme aldırın kulübe. Üniversitelerin medikososyal ünitelerinde kamyonla para var. Sizlerin sosyalleşmesi için. Abuk subuk organizasyonlara harcamak üzere tutulan. Kullanın bu paraları. Ama öyle skipassi kaçak kullanayım, yok aynı anda iki kişi bir turnikeden geçeyim filan, bunlar bu sitenin insan profiline yakışmayan hareketler. Başka yollar arayın. |