Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 January 2013, 03:15   #34 (permalink)
Dipsomaniac

Durum: Spooky
ilter´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben, verilen cevaplar itibariyle bu kadar abartılan bir başlık daha görmedim hayatımda.

1- Skipass fiyatları her yerde gereksiz kazıklama amacı gütmüyor mu?
2- Otellerin ve tesislerin, sadece biz onlara mecburuz diye bizi resmen kazıkladığını bilmiyor muyuz?
3- Biz üstteki 2 maddeyi bile bile gidebiliyor muyuz?

Ben, telesiyej ve teleskilere yatırım yapılmadan her sene artan otel ve tesis paralarını haksız kazanç olarak görüyorum ve bu yüzden de verdiğim paraların üzerine soğuk su içip oturuyorum. Gerçekten bana bir hakları geçse, helal etmeyeceğim yani o kadar içime oturuyor. Bir aralar yelken sporu da böyleydi, şimdi yeni yeni tabana yayılmaya başladı.

Bu düzen, kazıklama üzerine kurulan bir düzenken kalkıp da "sen git, para kazanınca gel" demek abesle iştigalin daniskası. Bir gün bu hobi için harcayacağınız paralar size külfet gelmeye başlarsa, o zaman düşünürsünüz kazıklandığınızı bile bile gitmek içinize oturuyor mu oturmuyor mu? Helal etmediğiniz parayı onlara eksik vermek dolandırıcılık mı yoksa iç rahatlatmanın güzel bir yolu mu?

Şayet cesaretim olsa, skipass'larda kaçak geçmenin her türlü yolunu ararım buna ihtiyacım olmasa bile. Belki bu sayede fahiş fiyatlardan kaldığımız otellerde 1 gün fazladan kalırdık.

Her yerde 40-50 TL'ye kiralanan board'u Kartalkaya'da 90 TL'ye kiralamanın mantığını bana bir açıklayın da ondan sonra dolandırıcılıktan bahsedip insanları aşağılayın. Parası yeten gider diye bir mantıkla hiçbir zaman bir yere varılamaz. Yetmiyorsa, legal yollardan bunun nasıl mümkün kılınacağına bakacak. Olmuyor mu? O zaman sistem açığını arayacak.

Empati yeteneğiniz yoksa veya kazıklandığınızı hissetmiyorsanız, buraya cevap yazmayın.

Kazıklanmak = Haksız kazanç
Haksız kazançtan kesilen para ≠ Dolandırıcılık

Nokta.
Empati kurmaktan bahsetmişsin, ama önce kendin empati kur.Bizde kıçı kırık bir tesise 100 lira skipass parası vermek istemiyoruz.Ama bunu sağlamanın yolu, senin de savunduğun ve otellerin ve bu ülkedeki pek çok insanın yaptığı gibi insanları dolandırmak olmamalı.Bu ülke o kadar düştü ki, artık insanları dolandırmayı hak olarak gören insanlar var.Gerçekten acıyorum sana.Anlık çözümlerin peşinde koşacağına, gelecekte oğlunun,torunun da faydalanacağı bir sistem kurulmasına yardım et.Ayrıca nereye ne yazacağımı da sana soracak değilim.Üslubuna biraz dikkat et.

hunter #14

Konu Dipsomaniac tarafından (29 January 2013 Saat 03:21 ) değiştirilmiştir..
Dipsomaniac isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla