Konu: Sochi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 7 January 2013, 01:13   #17 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
Rusya Gurcistan sınırındaki daglar muthis ve bu bolgenin zirvesi de, ustunde zaten surekli bir devasa buzulu da bulunan ve 5642 m'lik yukseklikle Elbrus ve bana gore Elbrus buzulu, Alp'lerdeki tum buzullardan da cok daha buyuk, ustelik kuzey yamacı da, kayaga cok uygun bir topografik yapıya ve muhtesem egimlere de sahip. Velhasıl ve sozun kısası; bu dag silsilesi, sayet ve cok iyi ve cok da dogru bir planlamayla devreye sokulur ve iyi de isletilirse, acıkcası ve iste o zaman Alp'lerdeki kayak endustrisi icin de tehlike canları calabilir, cunku bu bolgenin devasa dagları, zaten tum Alp'leri de ve tabi dag olarak hemen sollayabilir nitelikte, ustelik bu bolgenin batı yarısı da denize cok yakın ve buna devasa kral dag Elbrus da dahil, isterseniz soyle bir dusunun; yazın buraya gittiniz, Elbrus buzulunda doya doya kayak yaptınız, hemen sonra da ve mesela Sochi'de de bu defa bol bol denize girdiniz diyelim. Kısaca ve bu gunlerde Ruslar, yaklasan 2014 Sochi kıs olimpiyatlarıyla ilgili olarak ve sanırım biraz Alp'leri de tiye almaya baslamıslar ve "biz, hep deniz tatili yaptıgımız bir yerde, kıs olimpiyatı da yapacagız" diyorlarmıs. Herneyse, bu konuyla ilgili ve simdilik de sadece tek bir ornek olarak, altta bir yeni link de ekledim, belki henuz gormemis olanlar icin tabi.

http://turkish.ruvr.ru/2012/02/09/65681930.html

Saygı ve sevgiler.
Oner Govsa

Konu Oner Govsa tarafından (7 January 2013 Saat 01:17 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla