Hayır çok farklı kayaklar. S7, Kendo'ya göre bolkara daha uygun bir kayak. Ayrıca tam twin tip oluşu park açısından avantaj hanesine yazılabilir. Daha fazla birşey söyleyemem, kullanmadım.
Kendo çok sert bir kayak. Yüksek hızlarda 89mm'lik kayaktan beklenmeyecek pist performansı sergiliyor. Zemin buzda olsa, taze kar da olsa iyi tutunuyor. Mid-fat grubunda olduğu için bolkarda batmıyor. Tam bir backcountry deneyimi için birebir bir kayak değil diye düşünüyorum. Shift kayılabiliyor, sert olduğu için rail de kayılabilir ama bazı freestyle numaralarını yapmak için fazla rijid.
Eğer kayakları alıp ikizdere'ye heliski yapmaya, yada ski-mountaineering yapmaya gideceksen ve pistlerde fazla agresif kaymayacaksan, devamlı gözün dışarlarda ise S7 al. Yok benim gibi daha ziyade pistte agresif kayıyor, dağlara kendini pek vurmuyorsan, ara sıra pist dışına da çıkıyorsan Kendo'yu seç.
S7 dönüş çapı 18m ama genişliğinden dolayı 20m olan Kendo'dan daha zor kısa slalom yapılır gibi geliyor. Denemek lazım.
Birde eğer Kendo kullanacaksan 90 flex bot altına düşme. Kontrol zayıf kalırsa kendi kendine takılmaya başlıyorlar.
Kendo'yu denemek isterseniz Erzurum'a beklerim. |