10.12.2012 de Elmadağ için Bakana yazdığım yazı Sayın bakanım, evvela işlerinizde başarılı olmanızı dilerim. Aktif olarak yaptığım 2 -3 sporda Ankara gibi bir yerde olmamıza rağmen tesis sıkınıtılarını dile getirmek istiyorum. Kar Sporları : Kayak ve Snowboard Elmadağ'da adı kayak merkezi olan bir yer var. Bu tesisi 1990 yılından beri biliyorum. İlk kayak eğitimini orada almıştım. Uzun aradan sonra 4-5 ıl önce kayağa yeniden başladım, fırsat buldukça Elmadağ, Ilgaz ve Kartalkaya’ya gidiyorum (gidebiliyorum). Elmadağ tesisi 22 yıl önce gördüğümün aynısı; telesiyeji, hızı, kapasitesi, pist üzerindeki kaya-taş engelleri, köy çeşmesi, atlı-kızaklı kadın-erkek-çocuğun doluştuğu bir hengame. Burada küçük bütçeli bir proje ile; bu pistler düzeltilir, kızakçıların kaydığı alan ayrılır, telesiyej direkleri pistin tam ortasında, bunlar sökülerek dağın sırtına alınıp mesafe kısaltılarak pist hem genişletilir ve hem de uzatılır. Elmadağ pistine gitmeyenler bilmez ama aslında eğimi iyidir, küçük düzenlemelerle Ankara’ya nefes alma imkanı verilir. Ankara’da binlerce kayakçı var ve her hafta sonu Ilgaz, Kartalkaya ve hatta Kartepe ve Uludağa bile tur araçları dolu gider. Elmadağ (çayyolu hariç) her yere yaklaşık ½ sattir. Bu büyük bir nimettir. Ama basiretsiz yönetimler bugüne kadar burayı hep ihmal etmişler, önemli miktar paramızın şehir dışına ve özellikle yurt dışına kaçmasına sebep olmuşlardır. Elmadağa yapılacak bir yatırım kendini kısa sürede amorti edecektir. Kışın kayak – snowboard, yazın ise dağ bisikleti ve yürüyüş vb parkurları ile Türkiye’nin önemli turizm destinasyonu olmaya adaydır. Bugün itibarı ile Ankara’da 1 gram bile kar yoktur, ama Elmadağ kayılabilecek durumdadır (pistteki koca koca taşlar olmasa tabii, o taşlar Aralık’ın sonunda ancak karla kapanır). GSGM ( ya da hankgi kurum yaptıysa) Ilgaz’daki tesisleri ile bu işi yapabileceğini göstermiştir. Eğer yetkililer yılda bir de olsa Elmadağ'a piknik için, teftiş için vb de gitse “burası kayak merkezi ise Ilgaz’daki ne, ya da Ilgazda’ki kayak merkezi ise burası ne” diye kendilerine sormadan edemeyeceklerdir. Elmadağın düzelmemesi için de bir sebep yoktur. Selam ve saygılarımla, |