Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 December 2012, 17:45   #2 (permalink)
Ray1

Ray1

DeLLyMeRt´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,
Öncelikle siteye yeni üye olduğumdan dolayı herkese bir merhaba diyeyim

Bir kaç sorum olacak. Öncelikle
Ben ve kız arkadaşım bu sene ilk defa board yapmayı planlıyoruz. (benim daha önce mahalle arasında torba gibi malzemeler haricinde kaymışlığım hiç yok)

1)gideceğimiz yer konusunda Uludağ mı Kartalkaya mı arada kaldık. bir kaç kişiye sordum başlangıç pistleri en iyisi ve tenhaları Kartalkaya'da daha rahat öğrenirsin dediler. doğru mu?
2)Dorukkaya'da kalmayı planlıyoruz Kartalkaya'ya giderken doğru seçim midir?
3)Board kiralayacağız, hem ortalama (başlangıç için) board kiraları ile ders alacağımız öğretmen fiyatları konusunda bilginiz varmı? En iyi şekilde nasıl ve kimden ders alarak board öğrenebiliriz.

Şimdiden teşekkür ederim.
Snowboard'u bilmem, bildiğim kısımları yanıtlayayım;

1. Gideceğin yer farketmez, sana en yakın lokasyonu seçebilirsin. Uludağ biraz daha geniş konaklama ve pist imkanı sunar, daha sakin pistler bulunabilir.

2. Kartalkaya düşünülüyorsa, Dorukkaya bence de iyi tercih. Başlangıç pisti mantıklı yerde. İşi ilerletince, bayır aşağı yardırıp, normal piste geçersiniz. Kartal ve Grand Kartal'da başlangıç pisti abuk subuk bir lokasyonda. Mahkum kalırsınız oraya. Otel kalitesi olarak ben Dorukkaya'yı beğeniyorum. Pistler bazında Kartal grubu pistleri daha iyi, liftlerde Dorukkaya daha iyi (bence tabi).

3. Ders fiyatları sabitmiş tüm Türkiye'de. Ben de bunu yeni öğrendim ve 120 TL. İki kişi ayrı fiyat ya da eğitim grubuna katılma gibi indirimli opsiyonlar olabilir. O konuda da Uludağda seçenek daha fazla gibi.

Sormamışsın ama yazayım;

Ambiyans açısından Uludağ 1. bölge, kayak keyfi açısından Uludağ 2. bölge ya da Kartalkaya tercih edilebilir. Otel çeşitliliği ve müşteri fazlalığı sebebiyle, eğitim açısından Uludağ bir parça daha iyi olabilir (seçenek bazında) ama Uludağda eğiticiler kayağı daha çok seviyor gibime geldi boarda göre.

Selam ve sevgiler,
Ray1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla