Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 December 2012, 23:22   #32 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
ali kasapoglu´isimli üyeden Alıntı
Bu haftasonu hem Cumartesi ve hem de Pazar ben de Bozdağ'daydım. Cumartesi günü hava güneşli ve kar seviyesi iyiydi. Taş ve çalı yoktu. Pazar günü ise parçalı bulutlu daha sıcak bir gündü ve karlar erimeye başlamıştı. Özellikle öğleden sonra taş, toprak ve çalılar ortaya çıkmaya başladı. Eğer bu hafta ciddi miktarda kar yağmazsa hafta içi yağacak yağmurlarla birlikte önümüzdeki hafta sonu maalesef Bozdağ'da kayılamaz diye düşünüyorum.
Gectigimiz pazar gununun havası cok tuhattı, ama bu durum aslında ve pek cok yerde de boyle ve benzerdi, ornegin aynı gun Uludag'da yagmur yagmıs mesela ve kayakcı dostlarımız da pistte sırılsıklam olmuslar ve tabi karlar da cok cıvıklasmıs, hatta bazı yerlerde alttan taslar da cıkmıs. Fakat ve zaten daha yuksege ( 1765 m'ye ) inen Uludag bu durumu cok daha yuksek kalınlıkta bir kar stokuyla karsıladı, ama cok daha alcaklara ( 1528 m'ye ) inen Bozdag'ın durumu da boyle degil maalesef. Mesela az once ve o yoreli bir kardesimiz topice yazmıs, Kartepe'de sakır sakır yagmur yagıyor diye. Velhasıl havadaki tuhaflıklar halen de hukum surmeye devam ediyor. Aslında bu hafta baslayacak yagıslar; once yagmur, sonra karla karısık yagmura ve en sonunda da kar yagısına donecek ve herhalde salı gece yarısı, carsamba ve persembe gunu kar yagısları giderek de yogunlasacak, fakat bu gidisatta soyle bir sıkıntı da olabilir seklinde bir negatif gelisme de olustu, sanki bu gelen sistem bizim Bozdag'ı baya da bir es gececek gibi gorunmeye basladı ve dilerim, bu konuda hepimiz de cok yanılmıs oluruz. Bakalım bekleyip de gorecegiz kısmetse, fakat Bozdag ve yine de bu hafta sonunda, sanırım ve en az 20 cm veya biraz uzerinde yeni bir kar da almıs olacaktır, tabi keske bunun cok daha fazlası da olabilse, ama ve belki diyelim isterseniz. Ama ve ayrıca 23 aralık pazar gecesi veya 24 aralık pazartesi gunu, bu defa da Balkan kaynaklı yeni ve soguk bir yagıslı sistemin gelebilme ihtimali de suan icin var gibi gorunuyor.

Saygı ve sevgiler.
Oner Govsa
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla