sezmur´isimli üyeden Alıntı
Bu arada Öner abi
Snow maker sistemi olsa idi perşembe ve cuma akşamları gece sıcaklıkları Bozdağ köy merkezinde minimum -7C bulduğuna göre en kötü hesapla -9C olmuştur arenada. 4 değilde elde mevcut olan 2 snow maker (aereco) çalıştırılsa ki bunlar Bozdağ özel idarenin aldıkları (eskiler değil) 4 saat te 40cm otsuz mükemmel kayak için herşey gerçekleşebilirdi. Ama geçen yaz gördüğüm kadarı ile pistlerdeki kar makinaları için yapılmış olan elektrik ve su tesisatı kullanılmaz halde ve sökülmüş.
Bu arada MTA yer altı sularına bakacak olursanız ki eniştemiz buraların yer altı su profilini çıkarmıştı, kayak merkezinin sağındaki dereyatağında saniyede 1m küplük potansiye sahip yeraltı kaynağı var. tek eksik çıkan suyu açık havada depolayarak sıcaklığını donmaya yakın sıcakığa ulaştırmak. Herşey uygun ama yapılmıyor. Belki önümüzdeki 2 yıl içinde yeni torba yasa ile Büyükşehir belediyesine bağlandığında belki bazı şeyler değişir.. |
Selamlar Murat'cım; once ustteki ve teknik acıdan da adeta mukemmel olan bu yazın icin sana cok tesekkurler ediyorum ve yukarıda sana ait yazında koyulttugum yerlere de zaten candan katılıyorum. Ama; tum İzmir'lilerin medyasıyla da birlikte, bu konuda ve cok ciddi bir sekilde de hep bastırması gerekiyor. Vali beyin umurunda degildi zaten, cunku o zaten İzmir'li degil, bu gun burada ama, yarın da olmayacak, ustelik bir İzmirli'den bir oy beklentisi de yok, yani tayinle gelmis biri, ustelik bu Vali bey esasta ne isterse, İl ozel idaresi ve il genel meclisinin cogunluk resmi erkan agırlıgı sebebiyle de, aslında ve zaten de hep o kararı cıkartıyor, bu gercegi inkar etse ve hatta bunun tam aksini bile soylese, yine de bu esas gercegi asla yansıtmıyor. Yani basa Bozdag aleyhtarı bir Vali bey getir, Bozdag'ın onunu de hemen ve kolayca da tıkayabilirsin gibiydi durum, zaten olay da aynen boyle oldu esasında. Ancak onumuzdeki donemdeki buyuk yasal degisiklikler sonrasında da; İzmirli'nin ve her durumda Bozdag'ı da mutlaka sahiplenmesi ve bu isin de, cok ciddi ve cok sıkı bir takipcisi olması da, bence kesin bir sart. Lakin İzmir'li de ve maalesef bu gune kadar bu konuda cok hafif kaldı, sanki hep arkasını Bozdag'a dondu, dahası ve bu Bozdag isini, sanki hic mi hic umursamadı ve hic de ilgilenmedi turde gibiydi, dilerim once bu ters goruntu degisebilsin, yoksa bu Bozdag isi gercekten de zor bana gore ve tabi bu konuda da yanılmayı umuyor, diliyor ve cok da istiyorum gercekten.
Saygı ve sevgiler.
Oner Govsa