Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 November 2012, 23:19   #36 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
İzmir Odemis Bozdag; İzmir'e zaten ve kesin olarak da lazım, ama Denizli'ye de bir kayak merkezi mutlaka gerekiyor bana gore. Bu konudaki tum detaylar da altta yer almaktadır.

BLACK_ICE´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bende zaten yanlış yazılmış sanırım dedim ve dediğim bozdağın bilgilerini yazdım amacım polemik yaratmak değil

aydınlatıcı bilginiz için teşekkür ederim zaten bozdağ da bizim değil dünyanın dağı

Denizli'de bir kayak merkezi olmasını ben de cok istiyorum, hatta Denizli'deki bu muhtemel ilk calısmayı, onceki Valiniz Sn Yusuf Ziya Goksu doneminde Sn Vali beyle de resmen yazısarak ben baslattım, dahası da Denizli'nin 2'nci beyazı adını veya sloganını da o sıra yine ben koydum. Ama o donemde ben; Pamukkale'dekiler de dahil Denizli'deki toplam 10500 turistik isletme belgeli yatagına ve gunu birlik bir sistemle, Denizli'nin hemen ustundeki ( cok fazla yakın oldugundan ) Karcı dagının dogu ucunda yer alan bir kayak bolgesini, karayolunun gidebildigi en alt noktadan telegondolla yukarı baglamak, sonrasında da ve ustte, yani kayak bolgesinde agırlıklı olarak skliftlerle ve sosyal tesislerle de boyle bir sistemi kurmayı dusundum, hatta ustte guney yamacta cok uygun topografik bir yapı sebebiyle de zirveye dogru bir kucuk dag treni bile dusunmustum, dahası burayı yazın cok sıcak olan Denizli'nin yaz mevsiminde de kullanmasını amaclamıstım. Yani benim onerdigim ana fikir; sadece bir kayak merkezi degil, 4 mevsim kullanılabilecek ve Denizli'nin de dibindeki ve Denizli'nin mevcut yatagını da gunu birlik kullanabilen bir merkez veya bir arena dusunmustum.

Sonra Sn Vali Yusuf Ziya Goksu İzmir'e tayin oldu, buna cok sevindik, fakat Denizli'de yerine Sn Recep Yazıcıoglu geldi ve tabi bu da cok sevindiiriciydi, ben bu defaya da sizin sayın yeni Valiniz Recep beyle aynı sekilde ve aynı onerimle tekrar yazılı temasa gectim. Lakin Sn Vali Recep Yazıcıoglu nedense ve sadece bir kayak merkezine odaklanmıs oldugundan herhalde Bozdag'ı secti ve oraya yoneldi. Aslında Denizli'nin Bozdag'ının bende hava fotorgrafları bile var ve gercekten guzel bir dag, lakin bu dagın benim dusundugum sisteme adapte olabilmesi asla mumkun degil ve yatak maliyeti her zaman en yuksek kisisel maliyetlerdir ve mumkunse mevcut yataklarından yararlanmak cok daha aklcıdır ve ranttır. Acıkcası ve bu tur yatırımlarda; bir merkezi veya bir turistik yatırımı ne kadar pahalıya mal edersek, o yatırımın geriye donusu de bir o kadar gec ve zor olur.

Ama bu konuda ve mademki bu tarz dusunuluyor; bence ve o zaman Denizli'nin bu turde en iyi secenegi bana gore Civril Isıklıgol Akdag'dır ve bu dag zaten 2460 m yukseklik cıvarındadır ve acıkcası cok uygun ( hatta Alp'in kriter ve boyutları acısından da mukemmel ) topografik yapısı da, guzel orman ortusu de ve kar alısı yonunden de, bu Akdag, Denizli Bozdag'dan cok cok daha iyidir, ustelik hemen dibi altında bir devasa Isıklıgol de var ve o sebeple yazın bile, gol de dahil tum burası cesitli sportif etkilikler icinde ve cok da guzel calısabilir. Acıkcası tum bu dusuncelerimden; Denizli'nin belki bir onceki Valisi, suan ki Beden Terbiyesi İl Muduru ( ki bu bey; telefon edip bu konuyu benimle de gorusmustu, fakat sonradan bunun devamı da gelmedi ), suan ki Turizm Muduru ve muhtemelen Denizli Ticaret odası ve Denizli Turizm ve Otelciler birliginin de resmen haberdar olması gerekiyor, cunku bunların hepsine de maillerim gitti. Hatta ve bu konuda; kendilerine ve bila bedel, her turlu teknik yardım ve destege hazır oldugum da, yazılı bir sekilde belirtilmistir, ama bir geri donen bile olmadıgınına gore, bu cok yuksek bir teknik uzmanlık gerektiren konuda, herhalde kendi dusuncelerini sanırım daha iyi ve dogru buluyor olmalılar, zaten yardım da asla zorla olamaz veya yapılamaz. Herneyse ve neticede; sayet isterseniz tum bu yazısmaları size de yollayabilirim ve mailim onergovsa@mynet.com'dur.

Gercek su ki; bu tur projeleri en dogru yerde ve en dogru sekilde yapmak gerekiyor, aksi halde, mesela calısmayabilir veya az calısır ve yatırdıgınızı fazla gec geriye alabilirsiniz yada ilk yatırımı pahallıya gelebilir veya isletme maliyetleri fazla cıkabilir, o sebeple de mesela getirisi dusuk cıkabilir ve yine yatırılan fazla gec bir zamanda ancak geriye alınabilir. O nedenle de bu tur projelerde her seyi, ama her seyi ve en bastan cok cok iyi dusunmek ve cok da dogru tasarlamak gerekiyor, oyle ben bir kayak merkezi yaptım sekli asla dogru olmaz. Bir defa bunlar dort mevsim kulanıma uygun ve kayak yapmayanlara da yonelik planlanmalı ( Bu artık Alp'lerde de aynen boyledir ), ayrıca buraya kim gelecek, neyle gelecek ve nicin gelecek sorularına cok ciddi cevaplar verebilmeli boylesi bir proje, aksi halde sistem cokebilir veya proje olu dogabilir. Dahası buradaki kayak olgusu da; mutlaka ama mutlaka Alp'in kriter ve boyutlarına uygun olabilmelidir ve bu teknik kısım cok ama cok onemlidir. Ustede yazdıgım gibi, size yine tekrar edeyim ve sayet isterseniz, bu yazısmaların tumunu size de yollayabilirim ve mailim de onergovsa@mynet.com'dur.

Not: Gelelim bizim İzmir Odemis Bozdag'ımıza, burası İzmir merkeze Ankara yolu uzerinden sadece 122 km'dir. Oysa sizin Denizli Bozdag'ınız; İzmir'e herhalde ve en az 300 km bir uzaklıkta olacaktır, halbuki İzmir'den 370 km git ve Uludag KM'ne de ulas yani. Velhasıl İzmir Bozdag; her durumda bize lazım gorunuyor. Ayrıca ve bu konuyla ilgili olarak; hemen altta size 4 link de ilave ettim.

http://www.snow-forecast.com/resorts/Bozdag/photos
http://www.otelforum.com/showthread.php?t=343

(Nerede O Eski Kar Kalınlıkları?)http://www.skiciyiz.biz/nerede-o-eski-kar-kalinliklari-6811.html
http://www.skiciyiz.biz/uludagi-bir-dunya-markasi-yapabilmek-4647.html

Saygı, sevgi ve en icten basarı dileklerimle.
Oner Govsa

Konu Oner Govsa tarafından (20 November 2012 Saat 23:42 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla