Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 May 2012, 15:38   #21 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
Bozdag KM'nin kayak pistleri on projesi dogrultusunda, ortaya guzel bir uygulama projesi cıkartılırsa ve zirveden gelen pistler guzelce acılsa ve iyi de isletise, Bozdag kesinlikle cok doyurucu olur.

[quote=orixia;267073]aslında izmirliyim fakat mesleğim dolayısıyla bursada yaşıyorum e tabi bir ayağım sürekli izmirde. bozdağa olan ilgim de burdan kaynaklanıyor haliyle. Nerdeyse kayak merkezi olarak bile görülmeyen bozdağın yinelemekten hiç bezmiyorum izmir şartlarında bir nimet olduğunu düşünüyorum.
bu sezon şubat ayında bozdağı tecrübe etme fırsatım oldu, talihsizlik midir yoksa genelde mi o durumda bilemiyorum ama her iki pist de mermer gibi buz tutmuştu nerdeyse. çok zevk vermesede buz pateni misali tadını çıkarmaya çalıştık.

önümüzdeki sezon zirve inişine katılmak isterim -de ne denli muvaffak olurum parçalarım mı etrafa saçılır akutla mı tanışırım bilemiyorum. şaka bir yana bozdağın tek ihtiyacı yatırım.
(-ki güzel izmirimizin başlıca sorunlarından biri de bu ve her alanda kendini bangır bangır gösteriyor) izmirde kış sporlarıyla ilgilenen ciddi bir kitle var en azından alternatif olarak doyurmasa da nefisleri bastıracaktır elbet[/quote]

Bozdag KM'nin kayak pistleri; yeterince de guzel ve zaten mevcut da olan bu Bozdag on projesi dogrultusunda, ortaya cok guzel bir uygulama projesi de cıkartılır ve bu uygulama projesi dogru bir sekilde de acilen realize edilebilrse, ayrıca zirveden gelecek olan bu kayak pistleri de yeterince iyi isletilirse, bu yeni haliyle Alp'in kriter ve boyutlarına nihayet ulasmıs ve 621 m'lik bir dusey kat farkı toplamını kullanabilen bu yepyeni ve esas Bozdag KM; aslında orta altı olcekte bile olsa, ama yine de sportif doygunluk acısından kesinlikle ciddi bir KM haline de gelmis olur. Esas hedef de zaten hep buydu, projesi de yine zaten buydu, ama inatla yapılmıyor ve birileri de bunu inatla hep tıkıyor, yani esas sorun bu, bu tukanıklıgı astıgında, Bozdag KM ve bana gore belki de su anki haliyle Uludag'dan bile cok daha yuksek bir sportif doygunluk da verecektir, cunku suanki haliyle hem Uludag'da ve hem de Kartalkaya'da kullanıılan dusey kot farkı toplamı ancak 470 m'ler seviyesindedir ve tabi bu rakam da, 621 m'den zaten ve baya da ufaktır, tabi keske daha da fazla olabilse ama, bu maalesef 2157 m'lik bir zirveye sahip Bozdag'ımızda mumkun olamıyor, fakat 621 m'lik bir dusey kot farkı toplamını kullanan bir kayak merkezi de, kesinlikle orta altı olcekte bile olsa, artık Alp'in kriter ve boyutlarına ulasmıs ve girmis demektir ve artık bu boyutlar asla kucumsenemez. Bir dusunun isterseniz, bu yeni haliyle Bozdag'da ve tek basına en uzun kayak pisti, 621 m'lik bir dusey kot farkı toplamını kullanıyor ve 2900 m'lik bir uzunluga da sahip oluyor olacak. Suan icin Uludag'da ve keza Kartalkaya'da, maalesef bu boyutta bir kot farkı toplamını kullanan ve bu boya da sahip bir kayak pisti yok mesela, Yılların Uludag'ında, 1700 m'lik bir Kusaklı veya Tutyeli var ve bunlar da, ancak 470 m'lik bir dusey kot farkı toplamını kullanıyorlar. Bu tip islerde esas onemli olan, mevcut bir dagda, en yuksek potansiyeli kullanabilmeye yonelik en dogru ve en guzel bir projeyi yaratabilmektir ve biz de burada aslında ve zaten tam olarak da bunu yaptık, aksi halde ve proje bazında bir dag ancak bir fare dogurabilmisse, bence o proje asla yeterince dogru olamaz.

Ayrıca ve kayak pistlerinde bazı durumlarda buzlanma olayı, pek cok dunya markası kayak merkezlerinde de bazen yasanabilir bir durumdur, Yani bu normaldir ve bu durum da, zaten bazı teknik uygulamalarla cozumlenir bir sorundur. Sizin bu konudaki sanssızlıgınız, sorun cozulmeden bu duruma denk gelmis olmanız veya bu sorunu nedense galiba isletmeci henuz cozmemis yada hic cozmemis.

Saygı ve sevgiyle.
Oner Govsa

Konu Oner Govsa tarafından (25 May 2012 Saat 16:03 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla