Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 May 2012, 01:59   #1 (permalink)
sezmur

sezmur

6 MAYIS'ta BOZDAĞ Zirveden 1700m'ye iniş T-Shirt ile kayak keyfi

Bildiğiniz gibi sezonda küçücük pistimizde kaymaya çalışıyoruz. Ama zirveden aşağıya kadar kaymak gerçektende 15-20 dk sürüyor. Gerçekten de çok büyük keyif. Keşke önümüzdeki sezon zirveden kayılabilir bir pist oluşturulsa...

Neyse ben 6 Mayıs pazar günü bir jeep ile Birgi tarafından zirveye ulaştım. İzmirde hava sıcaklığı 29 dereceydi. Zirvedeki sıcaklıkta 12 derece idi ve soğuktu aslında. Zirvede manzara eşliğinde piknik yaptıktan sonra 2 arkadaş GoPro kameramızı taktık ve 2150m'den 1700m'ye kesintisiz bir şekilde kaydık.

T shirt ile böylesi bir havada Mayıs ayında İzmir il sınırları içinde yaptığımız bu atraksiyon herhalde bir çok kişi için imkansız gibi görünen bir iş.

Mayıs ayında bile kar barındırabilen Ege bölgesinde kaç tane dağ var acaba?

Bozdağ İzmire sadece 1.5 saat uzaklıkta. Türkiyenin 3. büyük şehrine bu kadarda yakın.

İzmirliler mayıs ayında kar görebilmek için gelmişler ve sağda solda kalan karlar ile oynuyorlar.

Birtürlü kapatamadığım kayak sezonunu artık kesinlikle kapattım.

Kayaklarımıza bakım ve wax yapıldı.

Önümüzdeki sezona görüşmek üzere.

Video HD oldu için yaklaşık 9GB'lık bir alan tutuyor. Çözünürlüğü ve boyutunu makul bir seviyeye getirdiğimde YOUTUBE'a yükleyeceğim.

Kayak güzergahımı google earth üzerinden veriyorum.

Bu güzergah iyi kar saklayan ancak olabilecek en dik alanlardan biri. Ama bu mevsimde buzlanma olmadığı için çok rahat kayıldı.

Ayrıca Bozdağ projesinde bulunan pistleride diğer resime ekledim.

Youtube videosunun kısa yolunu en kısa sürede buraya ekleyeceğim.

görüşmek üzere.
Eklenen Dosyalar
-kayak-planijpg -olasi-pistlerjpg -gopr0347-xjpg -gopr0352xjpg -mayis-bozdag-zirvejpg -dsc01456xjpg

Konu sezmur tarafından (11 May 2012 Saat 02:20 ) değiştirilmiştir..
sezmur isimli Üye şimdilik offline konumundadır